Το μαστίγωμα της θάλασσας από τον Ξέρξη και τα υγρά τείχη της ΝΔ

Το μαστίγωμα της θάλασσας από τον Ξέρξη και τα υγρά τείχη της ΝΔ

Το documentonews είχε αποκαλύψει στις 28 Ιανουαρίου την κυβερνητική αστειότητα να στηθεί πλωτό φράγμα για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Μάλιστα παρουσίασε το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει κάνει προκήρυξη αγοράς μηχανημάτων εξοπλισμού και προμήθειας πλωτού φράγματος , με τεχνικά χαρακτηριστικά όπως αυτών για αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης περιοχής θαλασσίου χώρου, για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων Στρατού Ξηράς, όσον αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Στις 30 Ιανουαρίου και πάλι το documentonews είχε παρουσιάσει τον σάλο και τις πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσε η αστεία έως γελοία κυβερνητική απόφαση.

Και έρχεται την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της όχι απλώς να κατακεραυνώσει αλλά ουσιαστικά να χλευάσει την απόφαση της κυβέρνησης να στήσει πλωτό φράγμα για τους πρόσφυγες στο αιγαίο αναφέροντας« Η ιδέα ότι το προσφυγικό μπορεί να αντιμετωπιστεί με εγκατάσταση φυσικών συνόρων στη θάλασσα αντανακλά περισσότερο με επιθυμία. Η προσδοκία στεγανοποίησης έναντι των μεταναστευτικών ροών είναι πολύ απλοϊκή για να είναι αληθινή. Θα ήταν σαν να πιστεύουμε ότι μπορεί μια τέντα πάνω από τη χώρα μας να μας προστατεύσει από την κλιματική αλλαγή. Τρόποι καλύτερης φύλαξης υπάρχουν. Πρέπει μάλλον να αναζητηθούν στην τεχνολογική έξυπνη επιτήρηση, παρά στα τείχη».

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πει για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά «και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;  Υπονοώντας σαφώς ότι δεν είναι δυνατόν να βάλεις φράγματα στη θάλασσα.

Πέντε χρόνια μετά με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ένας υπουργός προσπαθεί να τιθασεύσει τις προσφυγικές ροές απλώνοντας φράγματα στα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία και όλοι, ακόμα και οι δικοί του, τον χλευάζουν.

Ίσως το μαστίγωμα της θάλασσας από τον Ξέρξη για να ηρεμήσει να φαίνεται πιο πραγματικό!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter