Το Μάτι ο Μαραθώνας και ο λαϊκισμός του Άδωνη

Το Μάτι ο Μαραθώνας και ο λαϊκισμός του Άδωνη

Εντύπωση προκαλεί η ευκολία με την οποία, επίσημο έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρεται στο σπίτι του οποίου ο πλειστηριασμός απετράπη σήμερα, ως κατοικία που επλήγη από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα για ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προέβη στην ακόλουθη δήλωση», αναφέρει χαρακτηριστικά το Δελτίο Τύπου. 

Αξίζει λοιπόν να διευκρινίσει πως το εν λόγω σπίτι, δεν εδρεύει στο Μάτι και δεν επλήγη από την φονική πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου του 2018. 

Το οίκημα βρίσκεται στον Μαραθώνα, και κάηκε όντως, αλλά στις 18 Απριλίου 2018, από βραχυκύκλωμα, τρεις μήνες δηλαδή πριν την τραγωδία.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο Documentonews.gr η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. 

Εδώ υπάρχουν δύο τινά. 

1. Ή ο κ. υπουργός δεν ήταν – όπως θα έπρεπε – πλήρως ενημερωμένος σχετικά με την υπόθεση και για το τι ισχύει

2. Ή θεώρησε πως η πυρκαγιά στο Μάτι συγκινεί περισσότερο από ένα απλό βραχυκύκλωμα. 

Ένα δεύτερο θέμα που προκύπτει από το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αυτό της… υπουργικής παρέμβασης. 

Σε επικοινωνία του Documentonews.gr με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για περεταίρω διευκρινίσεις σχετικά με την υπουργική παρέμβαση στο θέμα, ξεκαθαρίστηκε πως«η διαδικασία αναστολής του πλειστηριασμού καθορίζεται πρωτίστως από το νόμο και από τις εσωτερικές διαδικασίες κάθε τράπεζας».

Η απάντηση από την ΕΕΤ

«Τόσο η ΕΕΤ όσο και οι τράπεζες-μέλη της φροντίζουν με κάθε τρόπο να βρίσκονται κοντά στην κοινωνία, ιδιαιτέρως δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αναστολής του πλειστηριασμού καθορίζεται πρωτίστως από το νόμο και από τις εσωτερικές διαδικασίες κάθε τράπεζας».

Ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, εκδόθηκε διορθωμένο τηλεγράφημα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο οποίο αντικαθίσταται η φράση «για οικογένεια που έχει πληγεί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι» με τις λέξεις «οικογένειας στον Μαραθώνα»…

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Στο τηλεγράφημά μας με τίτλο «Αναστολή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη» και μετά από νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Ανάπτυξης, στην πρώτη παράγραφος αντικαθίστανται οι λέξεις «για οικογένεια που έχει πληγεί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι» με τις λέξεις «οικογένειας στον Μαραθώνα»».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter