Το Μαξίμου «ανοίγει» νέες θέσεις στην προεδρία της κυβέρνησης⁩

Το Μαξίμου «ανοίγει» νέες θέσεις στην προεδρία της κυβέρνησης⁩

Το γαλάζιο «επιτελικό κράτος» μετατρέπει για μια ακόμα φορά σε πόλο έλξης για «θεσιθηρία» τις επιτελικές υπηρεσίες γύρω από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ΝΔ ενισχύει κι άλλο σε προσωπικό την Προεδρία της Κυβέρνησης με αποσπάσεις υπαλλήλων, κατά παρέκκλιση των σχετικών κείμενων διατάξεων και χωρίς χρονικό περιορισμό. Ηδη αποφασίστηκε -και προκηρύσσεται- η απόσπαση συνολικά είκοσι εννέα υπαλλήλων στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού και στην Ειδική Γραμματεία Ο.Π.Σ. Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Κυβερνητικού Έργου της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση εμφανίζει την ενίσχυση σε προσωπικό ως απαραίτητη, εξαιτίας υπηρεσιακών αναγκών που έχουν ανακύψει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης. Όπως φαίνεται, έχει “βαρύνει” το κυβερνητικό έργο και η αξιολόγησή του. Με την άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, οι επιτελείς του Μαξίμου επιταχύνουν τις διαδικασίες για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι εικοσιτρείς αποσπάσεις που θα καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού αφορούν σε υπαλλήλους κλάδου διοικητικού -οικονομικού (έντεκα θέσεις), πληροφορικής (δυο θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και δυο τεχνολογικής εκπαίδευσης) , μηχανικών (δυο θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), Διοικητικού-Λογιστικού (τρεις θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης), Διοικητικών Γραμματέων (δυο θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και προσωπικού Η/Υ (μία θέση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Για τις υπόλοιπες έξι αποσπάσεις αναζητούνται ένας υπάλληλος Διοικητικού-Οικονομικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), τρεις Πληροφορικάριοι (δυο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και ένας Τεχνολογικής), δυο Διοικητικού-Λογιστικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Είναι ενδιαφέρον ότι τις αιτήσεις συμμετοχής για την απόσπαση θα τις εξετάσει ειδική επιτροπή η οποία μπορεί και να καλέσει σε συνέντευξη τους υποψήφιους οι οποίοι θα πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα της θέσης. Στη συνέχεια η επιτροπή θα αποστέλλει πίνακα κατάταξης των υποψηφίων στη Μονάδα Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων. Πάντως, σε έγγραφο της Μονάδας Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Προεδρίας της Κυβέρνησης (Αρ. Πρωτ.: Δ 824/ 13.5.2021) σχετικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, σημειώνεται ότι «οι αποσπάσεις διενεργούνται κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, σύμφωνα με το άρθρο 29 ν. 4622/2019 (Α΄133)».

Η πρόθεση υποβολής αίτησης υποψηφιότητας θα κοινοποιείται στους φορείς προέλευσης ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για την χορήγηση του πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών. Η αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους αποκλειστικά κατά το διάστημα από την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 έως και την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter