Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Το Μαξίμου βάζει τέλος στις φημολογίες του Reuters για δήθεν έκτακτη συνέντευξη Τσίπρα και απειλές για εκλογές

"Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα...", σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου. 

Επισημαίνει την κρισιμότητα της συγκυρίας, μεσούσης της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, και σχολιάζει εν είδει υστερόγραφου: "Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο".

Συγκεκριμένα, στο σχόλιο που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει ότι "το Πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί «δημοσιεύματα» αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας".

"Είναι προφανές", επισημαίνει, "ότι η «αποκλειστική είδηση» περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της «είδησης», σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν". Και υπογραμμίζει: "Σήμερα, όμως, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου".

Κατόπιν αυτών, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχολιάζει: "Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα...", και εν είδει υστερόγραφου, καταλήγει: "ΥΓ. Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο".

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της κυβέρνησης εξέφραζαν εντονότατη δυσφορία για το δημοσίευμα και πολύ μεγάλη έκπληξη για την αναπαραγωγή αόριστων και ανυπόστατων φημών από ένα τέτοιου βεληνεκούς διεθνές Μέσο ενημέρωσης.

Είχε προηγηθεί το τηλεγράφημα του Reuters σύμφωνα με το οποίο, ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, σήμερα ή αύριο.

«Σύμφωνα με φήμες στην Ελλάδα, ο Αλέξης Tσίπρας ενδέχεται να καλέσει σήμερα ή αύριο συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιάσει τις τελευταίες απόψεις του για τις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση, εστιάζοντας στο να μιλήσει για τη Γερμανία και η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι δεν θα έχει να πει κάτι ευχάριστο» σημειώνεται στο άρθρο του Ryan Littlestone, με τον αρθρογράφο να προσθέτει:

«Λέγεται επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα είτε να απειλήσει ότι θα προκηρύξει εκλογές είτε να το κάνει όντως. Αν και οι απειλές του Τσίπρα περί εκλογών δεν είναι κάτι νέο, οι φήμες εντείνονται». Και καταλήγει γράφοντας: «Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την πληροφορία ως καθαρή φημολογία μέχρι να επιβεβαιωθεί και μολονότι δεν εμπιστεύομαι συχνά τις φήμες, αυτή τη φορά εμπιστεύομαι την πηγή μου. Θα σας ενημερώσω αν ακούσω περισσότερα».

Ο εν λόγω αρθρογράφος ομολογεί πως η πληροφόρησή του προέρχεται από φήμες που υπέπεσαν της αντίληψής του, όμως δείχνει αρκετά σίγουρος για να τις δημοσιεύσει, παρότι όπως και ο ίδιος λέει: «δεν εμπιστεύομαι συχνά τις φήμες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.