Το Μαξίμου δεν απαντά αλλά βλέπει δάχτυλο Σαμαρά πίσω από τον Βρούτση μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Το Μαξίμου δεν απαντά αλλά βλέπει δάχτυλο Σαμαρά  πίσω από τον Βρούτση μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Έχουν περάσει τουλάχιστον δύο 24ωρα από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι αποκαλύψεις του Documento για τα έργα και τις ημέρες του γαλάζιου εκλεκτού-τηλεπερσόνα Μένιου Φουρθιώτη που όπως φαίνεται έχαιρε (και χαίρει) της υψηλής προστασίας του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και από την αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Βρούτση στην ίδια εφημερίδα, και το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τηρεί σιγή ιχθύος.

Και αντί το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά επί της ουσίας προσπαθεί και πάλι με υπεκφυγές -χωρίς να δίνει καμία απάντηση- να κατηγορήσει άλλους, αυτή τη φορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μέσα σε ένα 24ωρο το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα και -για πρώτη φορά- και στον Τύπο, αφού η τακτική μπράβων και μαφίας προς εκλεκτό συντηρητικό υπουργό – τον Γιάννη Βρούτση -, νυν Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος της Ν.Δ., δεν αποτελεί πταίσμα αλλά τεράστιο θέμα ανοχής (ή και προώθησης;) του παρακράτους.

Και παρ’ όλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις τρομακτικές πλέον καταγγελίες δεν έχει βγάλει -επισήμως- άχνα, αλλά προσπαθεί να κρυφτεί με διαρροές ότι πρόκειται για επίθεση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Με απλά λόγια, αντί να απαντά επί της ουσίας που αφορά την ίδια τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς και τη Δικαιοσύνη,  για άλλη μια φορά προσπαθεί να υπεκφύγει και να χρεώσει σε άλλους -όπως κάνει πάντα- την τραγική αποτυχία και την αποκάλυψη πως δεν πρόκειται για κόμμα και κυβέρνηση «αρίστων και επιτελικών» αλλά αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται… Εισαγγελέας!

Μετά τις αποκαλύψεις του Documento που βεβαίως δεν έχουν διαψευσθεί (αντίθετα μάλλον έχουν επιβεβαιωθεί διά της… σιωπής) το κυβερνητικό κόμμα είναι ανάστατο, με πολλούς πλέον βουλευτές να διερωτώνται που βρίσκονται και πως υπό τις συνθήκες αυτές θα μπορούσαν να πάνε σε πρόωρες εκλογές που θα ήταν καταστροφή.

Και να σκεφτεί κανείς πως το τρίτο και τεράστιο αυτό θέμα έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα μετά την υπόθεση παιδεραστίας του Νίκου Γεωργιάδη και την υπόθεση σεξουαλικών κακοποιήσεων του Δημήτρη Λιγνάδη. Για να μην αναφερθούμε στις τεράστιες επιπτώσεις στην Κοινή Γνώμη,  της αστυνομικής βίας ή του αλαλούμ των μέτρων της πανδημίας, χωρίς να αναφέρουμε την οικονομία και τη διάλυση του εργατικού δικαίου.

Αλλά δεν είναι μόνον οι πολίτες και οι βουλευτές που αντέδρασαν.

  • Μία σοβαρή αντίδραση ήρθε αμέσως από την γνωστή για τις «δεξιές» -νεοδημοκρατικές- απόψεις της ιστοσελίδα antinews.gr που σε άρθρο της αναφέρει πως η «δικαιοσύνη οφείλει, αν δεν το έχει ήδη πράξει, να ερευνήσει τα όσα κατήγγειλε ο κ. Βρούτσης για το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία» σημειώνοντας πως «ο κύριος Μητσοτάκης αντί να δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις προτίμησε να κωφεύσει χαϊδεύοντας συμπαθή τετράποδα».
  • Μια δεύτερη ιστοσελίδα, το libre.gr, σημειώνει πως «η παρέμβαση του πρώην υπουργού Εργασίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ Γιάννη Βρούτση, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, εγείρει σοβαρό πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση και, αναμφίβολα, θα έπρεπε να αποτελέσει έναυσμα για εισαγγελική έρευνα.»
    Προσθέτει μάλιστα πως το γεγονός πως η συνέντευξη δόθηκε στο Documento που αποτελεί «κόκκινο πανί» για το Μέγαρο Μαξίμου, έχει τη σημασία του. Σημειώνει μάλιστα πως «Η εφημερίδα, βεβαίως, καταγράφει μια σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία, ο δε πρώην υπουργός Εργασίας στέλνει δι’ αυτής ένα μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου που δεν μπορεί να διαλάθει της προσοχής ακόμα κι αν δεν λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις σε άλλα μέσα ενημέρωσης.»
  • Ένα ακόμα site, το ieidiseis-gr, κάνει λόγο για «οργή στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βρούτση στο -μισητό- “Documento”», προσθέτοντας πως «δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν ευρύτερες σκέψεις και υποπτεύονται ότι πρόκειται για «ανταρσία» της “σαμαρικής πτέρυγας” της ΝΔ (!), της οποίας επιφανής στέλεχος είναι ο Γιάννης Βρούτσης!».

Ίσως όλα αυτά όχι απλά να αποτελούν πλήρη επιβεβαίωση των σχέσεων του Μεγάρου Μαξίμου με την υπόθεση Φουρθιώτη αλλά και το ότι βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία αντίδρασης με τα «φιλικά» ΜΜΕ που έχει στη διάθεσή του να αναμένουν οδηγίες για να κατευναστεί η οργή.

Δεν είναι τυχαίο που αναφέρεται πως οποιαδήποτε κίνηση κατά του ίδιου του Γιάννη Βρούτση θα μπορούσε να θεωρηθεί «αιτία πολέμου» που θα οδηγούσε πλέον σε μετωπική σύγκρουση τις συνιστώσες της Νέας Δημοκρατίας που -ούτως ή άλλως- σοβεί εδώ και καιρό!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter