Το Μαξίμου καταδικάζει… τη χειροδικία αλλά δεν αποκηρύσσει τον Μπέο

Το Μαξίμου καταδικάζει… τη χειροδικία αλλά δεν αποκηρύσσει τον Μπέο

Τρία ερωτήματα δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον Αχιλλέα Μπέο. Και στις τρεις απαντήσεις του, ο Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να αποκηρύξει ξεκάθαρα τον δήμαρχο Βόλου, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα για τη δυσκολία του Μεγάρου Μαξίμου να αδειάσει τον τοπικό άρχοντα, ακόμα και μετά το περιστατικό βιαιοπραγίας κατά πολίτη On camera.

Τον ανήξερο για τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και την προσωπική στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αχιλλέα Μπέο έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, όπου μπορεί να εξέφρασε την αυτονόητη καταδίκη του Μεγάρου Μαξίμου στην λεκτική βία και τη χειροδικία του δημάρχου Βόλου κατά πολίτη, όμως απέφυγε σαν τον διάολο το λιβάνι να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο.

Το documentonews.gr ρώτησε τον Παύλο Μαρινάκη για το γεγονός πως στην ανακοίνωση του δήμου Βόλου, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Κικίλια και του κ. Μπρατάκου από το Μαξίμου αναφέρεται πως «προτάθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό για την αποκατάσταση των ζημιών από τη δεύτερη αλλεπάλληλη θεομηνία, πλην των παρεμβάσεων σε χειμάρρους και ποτάμια, που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και την επαναφορά της πόλης στην κανονικότητα, επειδή έχει πληρέστερη άποψη και γνώση της πόλης και των προβλημάτων της ο κ. Μπέος, καθώς επίσης, και για δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο που αποδίδει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την φράση «δεν υπάρχει καταλληλότερος από εσένα».

«Διαψεύδει η Νέα Δημοκρατία αυτές τις πληροφορίες;» ήταν το ξεκάθαρο ερώτημα του documentonews.gr στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος αφού φρόντισε σε δύο κάθε άλλο παρά λακωνικές απαντήσεις του να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, για τη σφοδρή κριτική στους γαλάζιους για τις αλλεπάλληλες δηλώσεις στήριξης που έχουν παράσχει στον Αχ. Μπέο, κατάπιε… τη γλώσσα του επί των συγκεκριμένων.

«Πάμε να διαχωρίσουμε πάλι δύο διαφορετικά ζητήματα. Βασικά τρία διαφορετικά ζητήματα. Το ένα ζήτημα έχει να κάνει με την πράξη αυτή καθ’ αυτή ή την οποιαδήποτε αντίστοιχη πράξη, που είναι απολύτως καταδικαστέα. Ένα δεδομένο είναι αυτό. Ένα δεύτερο δεδομένο είναι η στήριξη ή μη σ’ έναν υποψήφιο δήμαρχο ή περιφερειάρχη. Εδώ, νομίζω αυτό έχει απαντηθεί ξεκάθαρα και έχει εκτεθεί και η Αντιπολίτευση και όποιος άλλος ισχυρίζεται το αντίθετο» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ομολογώντας στο «τρίτο θέμα» πως το Μέγαρο Μαξίμου κρατά δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον δήμαρχο Βόλου.

«Ένα τρίτο θέμα είναι η συνεργασία της κεντρικής Κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση για πάρα πολλά σημαντικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και το ζήτημα των φυσικών καταστροφών. Αυτό το οποίο συνέβη στη Θεσσαλία ήταν πρωτοφανές. Και, προφανώς, όπως είχε καθήκον και ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση συνεργάστηκαν με το σύνολο των αυτοδιοικητικών ανεξαρτήτως σε ποιόν χώρο ανήκουν. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία ή είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας ή έχουν υποστηριχθεί τις προηγούμενες εκλογές ή υποστηρίζονται τώρα από τη Νέα Δημοκρατία. Και ειδικά τώρα, που δεν έχουν δοθεί και καθόλου στηρίξεις παρά μόνο στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Ή αν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και υποψήφιος εκ νέου, δεν άνηκε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε συνεργασία για την αποκατάσταση των ζημιών. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι και με τον δήμαρχο του Βόλου και με τον δήμαρχο της Λάρισας και με όλους τους δημάρχους, όλων των πληγεισών περιοχών και ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί βρίσκονται σε συνεργασία για να υπάρχει η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση. Και αν υπάρχει οποιαδήποτε επάρκεια ή όχι του οποιουδήποτε αυτοδιοικητικού για να αναλάβει μια επιχείρηση ή για να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση αυτό είναι ένα πράγμα – εμείς θέλουμε να γίνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες εκείνη τη στιγμή που γίνεται – και ένα άλλο πράγμα είναι η στάση μας κατά οποιοδήποτε για μια πράξη την οποία κάνει» συνέχισε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, ξεχνώντας να αποκηρύξει τελικά την υποψηφιότητα του Αχ. Μπέου, παρά μόνο προσθέτοντας πως «οι πολίτες κρίνουν».

«Και να σας πω και κάτι; Στο τέλος της ημέρας όλοι μας – όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές – κρινόμαστε και από τους πολίτες και για τις πράξεις και ειδικά όταν δεν υπάρχει η οποιαδήποτε στήριξη. Οι πολίτες, λοιπόν, αξιολογούν όλα τα δεδομένα, όλα τα συμβάντα και κρίνουν και μάλιστα, τώρα θα κρίνουν και σε πολύ λίγες ημέρε» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίθεση στον Κασσελάκη

Πριν τα ερωτήματα του documentonews.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε και άλλες ερωτήσεις συναδέλφων για τη στάση του Μοσχάτου αναφορικά με την υποψηφιότητα Μπέου. Ούτε τότε «άδειασε» τον υποψήφιο δήμαρχο, αλλά αρκέστηκε στην αυτονόητη καταδίκη της βίας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας από όποιον και αν προέρχεται και σε όποιον κι αν κατατείνει, όποιος και αν είναι το θύμα αυτής της πράξης. Είναι κάτι το οποίο οφείλει το σύνολο των ανθρώπων, που έχουν το οποιοδήποτε δημόσια αξίωμα, αλλά και το σύνολο των πολιτών να κάνει. Και, μάλιστα, αυτή η καταδίκη έγινε άμεσα με την πρώτη ανακοίνωση την οποία εκδώσαμε» ανέφερε ο Π. Μαρινάκης, επικαλούμενος τις ανακοινώσεις του Μοσχάτου για το ίδιο το περιστατικό βιαιοπραγίας του δημάρχου Βόλου.

«Εδώ έχουμε το εξής παράδοξο από τον κ. Κασσελάκη, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Έχει εκδώσει, αν δεν κάνω λάθος, είτε με βίντεο, είτε με γραπτή ανακοίνωση τρεις ανακοινώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο για το συγκεκριμένο θέμα. Και στις τρεις ανακοινώσεις λέει κάτι ψευδές. Λέει, δηλαδή, ότι καλεί τον Πρωθυπουργό να άρει τη στήριξη από έναν δήμαρχο που δεν του την έχει δώσει ποτέ. Και να δεχτούμε ότι στην πρώτη ανακοίνωση, στο πρώτο βίντεο δεν ήξερε, είναι σε μια διαδικασία ενημέρωσης για διάφορα ζητήματα και δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί ότι οι στηρίξεις που δόθηκαν από την Νέα Δημοκρατία αφορούν τις 13 Περιφέρειες και τους τρεις Δήμους. Αυτά προκύπτουν γραπτώς και, μάλιστα, όχι κατόπιν εορτής» συνέχισε επιτιθέμενος στον Στ. Κασσελάκη για τα ερωτήματα που απευθύνει προς τη Νέα Δημοκρατία.

«Δύο εβδομάδες πριν στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός απάντησε σχετικά και τεκμηρίωσε γιατί στηρίζουμε 13 Περιφερειάρχες, υποψήφιους Περιφερειάρχες και 3 υποψήφιους Δημάρχους. Παρέθεσε, δηλαδή, μια επιχειρηματολογία λέγοντας συγκεκριμένα ότι θέλουμε να δώσουμε δύναμη στην τοπική αυτοδιοίκηση, ότι στηρίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση με πόρους, με συγκεκριμένα νομοθετήματα και θέλουμε οι πολίτες να επιλέξουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Ήταν ξεκάθαρη η απάντησή του πολύ πριν συμβεί αυτό το περιστατικό με τον κ. Μπέο. Έρχεται, λοιπόν, βγάζει μια ανακοίνωση ο κ. Κασσελάκης, για τους όποιους λόγους – μπορεί για λόγους άγνοιας, μπορεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα κρίνουμε τα αίτια. Απαντάμε. Απαντάμε ότι δεν έχουμε δώσει στήριξη. Ξεκάθαρα. Αυτό προκύπτει. Επανέρχεται και δεύτερη και τρίτη φορά. Με λίγα λόγια, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται, ενώ υπάρχει σχετική απάντηση, τρεις φορές για το ίδιο θέμα μέσα σε μία εβδομάδα. Πριν από μία εβδομάδα, μετά την εκλογή του, είχαμε ευχηθεί επιτέλους ο τόπος να αποκτήσει μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση και να φύγει από το δρόμο της τοξικότητας και του διχαστικού λόγου» συνέχισε ο Π. Μαρινάκης, κορυφώνοντας τις επιθέσεις στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν χρειάστηκε ούτε μία εβδομάδα για να διαψευστούμε, γιατί δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Ξέρετε, είναι εντυπωσιακό να είσαι Πρόεδρος ενός κόμματος και να ζητάς από τον Πρωθυπουργό να άρει τη στήριξη σε έναν υποψήφιο, που δεν την έχει δώσει, τη στιγμή που πριν λίγες εβδομάδες, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, είχες πει ότι σου αρέσει, με μια άλλη έκφραση, να ξεδοντιάζονται δημοσιογράφοι και δικαστές. Δηλαδή, κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα. Δεν μπορεί με το να κάνεις ότι δεν βλέπεις και να είσαι ένα με αυτούς που έχουν εκφράσει τον πιο ακραίο και τον πιο τοξικό λόγο από τη μία πλευρά και από την άλλη πλευρά να ζητάς κάτι το οποίο ουδέποτε έχει γίνει» ανέφερε ακόμα, μεταξύ άλλων, ο Π. Μαρινάκης, που ακόμα και σε πιο συγκεκριμένο ερώτημα για την έμμεση -έστω- στήριξη της ΝΔ στον Αχ. Μπέο, συνέχισε να παρουσιάζει μία μαγική εικόνα.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ακολούθως του επισημάνθηκε πως στο πλευρό του Αχ. Μπέου βρίσκεται ως αντιδήμαρχος ο πρώην γενικός γραμματέας Τουρισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υμνητής της χούντας και αλευροβιομήχανος, Κωνσταντίνος Λούλης, αλλά και το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μην κατεβάσει υποψήφιο απέναντι στον απερχόμενο δήμαρχο Βόλου, ο Π. Μαρινάκης απάντησε διά… της ατόπου.

«Κατ’ αρχάς, αυτό που λέτε (σ.σ. πως δεν υπάρχει επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στον Βόλο) ενισχύει αυτό το οποίο λέμε ακόμα περισσότερο, ότι ο κ. Μπέος κέρδισε τον Δήμο του Βόλου, ενάντια σε υποψηφιότητα που είχε υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία το 2019. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας το 2023 – αν και εδώ είναι ενημέρωση πολιτικών συντακτών, αλλά επειδή επιτίθεται ουσιαστικά στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση απαντώ – προκύπτει, ακριβώς, από αυτά τα οποία είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι μόνο ο Βόλος μια περίπτωση μεγάλης πόλης που δεν δόθηκε η οποιαδήποτε στήριξη, οπουδήποτε. Εμείς θέλουμε να αποφασίζουν για τους δήμους τους οι πολίτες, οι δημότες. Για την Πάτρα, για τη Λάρισα, για το Βόλο» ανέφερε ο Π. Μαρινάκης, καταλήγοντας σε μία «αυτοεπιβεβαίωση» των ισχυρισμών του Μαξίμου.

«Αν ήταν ο Βόλος η μοναδική περίπτωση θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε βάση, αυτό το αστήρικτο το οποίο λέει ο κ. Κασσελάκης και κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια η πραγματικότητα, όμως, νομίζω τους απαντάει» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter