Το Μαξίμου κρύβεται και μας παραπέμπει στον Δένδια για το πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο

Το Μαξίμου κρύβεται και μας παραπέμπει στον Δένδια για το πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο

Το μπαλάκι στο υπουργείο Άμυνας και τον Νίκο Δένδια πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το πλημμυρισμένο στρατόπεδο του Στεφανοβικείου, καθώς αντί να δώσει απαντήσεις για τις συνεχιζόμενες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και τα ερωτήματα για πλημμυρισμένα ελικόπτερα και οπλισμό, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του υπουργείου, αυξάνοντας την πίεση στο πρόσωπο του υπουργού.

Ακόμα και την μόνιμη επωδό της αερολογίας που επιστρατεύτηκε την περασμένη Δευτέρα για να αποκρούσει τα ερωτήματα του documentonews.gr εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου για την εξωφρενική κατάσταση της βάσης στρατιωτικών ελικοπτέρων του Στεφανοβικείου, καθώς έπειτα και από τις φωτογραφίες του πλημμυρισμένου στρατοπέδου κάτω από πολλά μέτρα νερό, έδειξε ως αρμόδιο τον Νίκο Δένδια και τα όσα το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει στις ανακοινώσεις του.

«Δεν υπάρχει καμία, ούτε ενημέρωση, ούτε εντύπωση, ούτε ένδειξη ότι δεν έγινε μία έγκυρη ή έγκαιρη… μη έγκαιρη βασικά εκκένωση» ήταν η αρχική απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στα εκκωφαντικά δημοσιογραφικά ερωτήματα που του κατέθεσε το documentonews.gr, επιχειρώντας να βγάλει ουσιαστικά τον πρωθυπουργό έξω από το κάδρο των ευθυνών για την κατάσταση που αποκαλύπτουν οι νέες φωτογραφίες στο στρατόπεδο ελικοπτέρων.

Όπως φάνηκε σε φωτογραφίες τοπικών μέσων την Τετάρτη, το νερό έχει φτάσει μέχρι τις στέγες των υποστέγων ύψους αρκετών μέτρων. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και δημοσιεύτηκαν την ίδια ημέρα ανέφεραν ότι πιθανόν ελικόπτερα που ήταν στο στάδιο της επισκευής αφέθηκαν μέσα στα υπόστεγα, ενώ σε μια φωτογραφία που έχει στη διάθεσή του το Documento, υπάρχει ένα Απάτσι κάτω από υπόστεγο σε στάδιο επισκευής.

«Νέες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις αμφισβητούν ευθέως όσα υποστήριξε η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για το Στεφανοβίκειο. Βλέπουμε την βάση των ελικοπτέρων να βρίσκεται κάτω από το νερό. Βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις στρατιωτικά ελικόπτερα, ανταλλακτικά τους, μεγάλο μέρος του φορητού οπλισμού; Ποιος είναι υπεύθυνος που δεν έγινε εγκαίρως η εκκένωση του στρατοπέδου;» ήταν τα πλήρη ερωτήματά μας, με τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου να είναι αποκαλυπτικές, τόσο απέναντι στην πραγματικότητα, όσο και απέναντι στα όσα ο ίδιος εξ ονόματος του Μαξίμου υποστήριζε μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Αφού λοιπόν ο εκπρόσωπος έβγαλε την… ουρά του πρωθυπουργικού γραφείου πως «δεν έχουμε καμία ενημέρωση», συνέχισε υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία διακινδύνευση, κανένας κίνδυνος της ασφάλειας ή της καταλληλότητας των μέσων αυτών», για να προχωρήσει ακολούθως σε μία γενικόλογη αναφορά για την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς όμως αναφορά στην ηγεσία τους.

«Και εκφράζουμε για μία ακόμα φορά την πλήρη εμπιστοσύνη μας στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες σε πρωτοφανείς συνθήκες, και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των φαινομένων των πυρκαγιών της αντιπυρικής περιόδου, και σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που βίωσαν οι πολίτες της Θεσσαλίας ήταν στην πρώτη γραμμή. Παραμένουν στην πρώτη γραμμή και είχαν πολύ ενεργό, πολύ σημαντικό ρόλο στις διασώσεις αλλά και πολλές άλλες αναγκαίες εργασίες που χρειάστηκε να συνδράμουν, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις» κατέληξε ο Π. Μαρινάκης, προκαλώντας μας ουσιαστικά να θέσουμε ακόμα πιο επιτακτικά τα σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

«Οπότε, δεν υπάρχει θέμα ούτε ελικοπτέρων ούτε οπλισμού πλημμυρισμένων μέσα στη βάση αυτή τη στιγμή;» ζητήσαμε μία καθαρή απάντηση από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, με την δεύτερη απάντησή του να μας παραπέμπει στο πρόσωπο του Νίκου Δένδια και στο υπουργείο του (όπως και το κύριο άρθρο της ιστοσελίδας μας λίγες ώρες νωρίτερα).

«Η ενημέρωση που έχουμε και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε την ενημέρωση του υπουργείου (σ.σ. Άμυνας) η οποία είναι επίσημη και έχει γίνει με πολλές ανακοινώσεις είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος καταλληλότητας» αποκρίθηκε ο Π. Μαρινάκης, βάζοντας πλέον ο ίδιος τα ερωτήματα που απευθύναμε, στο τραπέζι του υπουργού Νίκου Δένδια προς απάντηση.

«Κύριε Υπουργέ, έχετε την ευθύνη και (προσωπικά θεωρώ) και την εντιμότητα να απαντήσετε στις ερωτήσεις που αφορούν την αλήθεια και κατ΄ επέκταση το δημόσιο συμφέρον. Για τον Φλώρο κάνετε ό,τι θέλετε. Κρατήστε τον για τι παρελάσεις ή τις συνακροάσεις. Την αλήθεια όμως πρέπει να την πείτε» έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης, με τα ερωτήματά του να παραμένουν πλέον αναπάντητα στο ακέραιο.

Διαβάστε το σχετικά: Κύριε Δένδια έχετε την υποχρέωση και την εντιμότητα να απαντήσετε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter