Το Μαξίμου νομιμοποιεί το ναζιστικό τάγμα: «Το Αζόφ είναι ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό»

Το Μαξίμου νομιμοποιεί το ναζιστικό τάγμα: «Το Αζόφ είναι ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό»

Αντί ειλικρινούς μεταμέλειας για το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού δόθηκε βήμα στη Βουλή των Ελλήνων σε στρατιώτη του ναζιστικού τάγματος, το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει σε αυτήν την επιλογή, φτάνοντας στο σημείο να νομιμοποιήσει το Αζόφ με τον ισχυρισμό ότι «είναι πλήρως ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό».

Τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς, «γαλάζιοι» βουλευτές και σύσσωμη η αντιπολίτευση εξανίστανται για την προβολή βίντεο στο Κοινοβούλιο με δηλώσεις Έλληνα ομογενή που πολεμά στο πλευρό του Αζόφ, το Μέγαρο Μαξίμου δικαιολογεί το ναζιστικό τάγμα με το ψευδο-επιχείρημα πως έχει ενσωματωθεί στον ουκρανικό στρατό.

«Ντροπή οι αντιδράσεις της αντιπολίτευση» διαρρέουν από το Μαξίμου και συμπληρώνουν: «Το τάγμα Αζόφ είναι πλήρως ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό». Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν εκτός από την αντιπολίτευση, θα έπρεπε -κατά το Μαξίμου- να αισθάνεται ντροπή και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ο οποίος χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την τοποθέτηση του στρατιώτη του ναζιστικού τάγματος.

Επιπλέον, η διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με αυτήν από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής. Πηγές κοντά στον Κωνσταντίνο Τασούλα υποστήριξαν πως ο πρόεδρος γνώριζε για την προβολή των δύο βίντεο, όχι όμως και για το περιεχόμενό τους, κάτι που μεταφράζεται ως έμμεση επίκριση της προβολής του βίντεο με τον πολεμιστή του Αζόφ.

Πάντως, άλλα στελέχη από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής αρχίζουν να αποδίδουν ευθύνες στον μεταφραστή για να μετριάσουν το φιάσκο, κάτι που εξίσου εκθέτει το Μαξίμου, το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ διαρρέει πως η ομιλία του ομογενή πολεμιστή του Αζόφ ήταν ένα νομοτελειακό γεγονός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter