Το Μαξίμου στηρίζει Στουρνάρα παρά τους εκβιασμούς σε Μανιαδάκη και αδειάζει Λοβέρδο

Το Μαξίμου στηρίζει Στουρνάρα παρά τους εκβιασμούς σε Μανιαδάκη και αδειάζει Λοβέρδο

Επανειλημμένες αναφορές για τα «εννέα από τα δέκα» πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι έρευνες για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο χρηματοδοτήσεων της Novartis αρχειοθετήθηκαν έκανε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που παρά το βούλευμα-καταπέλτης για τον Γιάννη Στουρνάρα και τις καταγγελίες του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη για τον εκβιασμό του, διαμήνυσε τη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας. «Δεν υπάρχει θέμα» είπε για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας απαντώντας στην ερώτηση του documentonews.gr.

«Εννέα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε και προσπάθησε να ενοχοποιήσει, έχουν οριστικά απαλλαγεί από την ελληνική Δικαιοσύνη» επανέλαβε αρκετές φορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, παρότι και για τους εννέα οι υποθέσεις έχουν τεθεί στο αρχείο.

Ο Γιάννης Οικονόμου, παρότι εξαφάνισε από το λεξιλόγιό του οποιαδήποτε αναφορά σε «σκευωρία», επέμεινε να συνθέτει εμμέσως το κυβερνητικό αφήγημα, αναγκαζόμενος μάλιστα να προσφύγει στις αρχειοθετήσεις των πολιτικών προσώπων, παρότι δεν έχουν σήμερα καμία επικαιρότητα, αφού συνέβησαν προ δύο και πλέον ετών.

«Είναι η ίδια Δικαιοσύνη που αποφάσισε να παραπεμφθούν, όσοι παραπέμπονται για τα ζητήματα που έκρινε ότι πρέπει να παραπεμφθούν και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Όπως πρέπει να είναι και απολύτως σεβαστό -και δεν έχω ακούσει κάτι μέχρι στιγμής γι’ αυτό από κανέναν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση- το γεγονός ότι για τα εννιά από τα δέκα πολιτικά προσωπα, που κατηγορήθηκαν και στοχοποιήθηκαν με όλη εκείνη την εργαλειοθήκη, εκείνης της περιόδου, για την υπόθεση Novartis, η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενδεικτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος όταν ερωτήθηκε για τον Γιάννη Στουρνάρα και τις καταγγελίες Μανιαδάκη για τον εκβιασμό του.

Σημειώνεται πως σε ότι αφορά τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος για εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Novartis, που παρά τον ρόλο που διαδραμάτιζε συναντιόταν κρυφά με τον Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και τον Γιάννη Στουρνάρα (όσο αυτός ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και οι άλλοι δύο ελεγχόμενοι από τους εισαγγελείς), το δικαστικό βούλευμα είναι κόλαφος. Αρχικά κατηγορηματικά αναφέρεται ότι ο Νίκος Μανιαδάκης «είχε θέση στο Υπουργείο Υγείας», επιβεβαιώνοντας έτσι όλες τις αποκαλύψεις του Documento, ενώ για όσα εκ των υστέρων ισχυριζόταν ότι δήθεν οι εισαγγελείς τον πίεζαν να καταθέσει ψευδώς σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, το βούλευμα τα χαρακτηρίζει «αναπόδεικτα» καθώς όλα αυτά τα ανέφερε «οψίμως» και «έχοντας την ιδιότητα του κατηγορουμένου για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο κυριακάτικο φύλλο του Documento, το βούλευμα επικαλείται -άρα την δέχεται ως αληθή κατά περιεχόμενο- την υπηρεσιακή αναφορά των εισαγγελέων για όσα τους είχε αναφέρει ο Μανιαδάκης για την συνάντηση του με τον Γιάννη Στουρνάρα. Δέχεται δηλαδή το βούλευμα ότι ο όντως ο Ν. Μανιαδάκης μίλησε στους εισαγγελείς για την συνάντηση του με Στουρνάρα.

«Δεδομένου πως από το βούλευμα προκύπτει πως οι καταγγελίες του κ. Μανιαδάκη για εκβιασμό από τον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, κρίνονται ως αξιόπιστες, υπάρχει θέμα παραμονής του κ. Στουρνάρα στην Κεντρική Τράπεζα;» ήταν η ερώτηση του documentonews.gr στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που έσπευσε να καλύψει πλήρως τον εκλεκτό της κυβέρνησης

«Ο κ. Στουρνάρας είναι ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί, οριστικά και αμετάκλητα, ότι δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή, παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους ανθρώπους που στοχοποιήθηκε πολύ σκληρά με την εργαλειοθήκη τη γνωστή από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο. Αποφάνθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στην υπόθεση αυτή» σημείωσε ο Γ. Οικονόμου, παρότι η υπόθεσή του όπως και των υπολοίπων -πλην Ανδρέα Λοβέρδου- έχουν απλώς τεθεί στο αρχείο.

Δείτε το βίντεο με την ερώτηση του documentonews.gr και την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Νovartis: Το συμβούλιο δέχεται ότι ο Μανιαδάκης είχε μιλήσει στους εισαγγελείς για εκβιασμούς Στουρνάρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter