Το Μαξίμου τα βάζει με τα ΜΜΕ μετά την «κατσάδα» Μητσοτάκη σε υπουργούς – Προσωπική επίθεση στο documentonews.gr

Το Μαξίμου τα βάζει με τα ΜΜΕ μετά την «κατσάδα» Μητσοτάκη σε υπουργούς – Προσωπική επίθεση στο documentonews.gr

Σε παντελώς άλλη γραμμή από αυτή των προειδοποιήσεων Μητσοτάκη προς υπουργούς «να βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό τους πριν μιλήσουν» κινήθηκε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που σε σχετικό ερώτημα που του έθεσε το documentonews.gr, εκείνος αντί αυτοκριτικής, επιτέθηκε σε «κάποια συγκεκριμένα μέσα» για διαστρέβλωση των προκλητικών δηλώσεών του για την τοπική Αυτοδιοίκηση και την Παλαιστίνη, ακυρώνοντας το μήνυμα που έστειλε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός.

Εάν δεν είχαν προηγηθεί επιθέσεις κάθε τύπου, από αποκλεισμό από την κρατική διαφήμιση, τη φίμωση στις συνεντεύξεις Τύπου του πρωθυπουργού και χυδαίοι χαρακτηρισμοί κατά συγκεκριμένων ΜΜΕ από προκατόχους του, η σημερινή επίθεση του Παύλου Μαρινάκη στο documentonews.gr και σε άλλα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ θα χαρακτηριζόταν «πρωτοφανής». Αιτία, το γεγονός ότι τολμήσαμε να ρωτήσουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις χθεσινές «προειδοποιήσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς κυβερνητικά στελέχη για προβληματικές δηλώσεις των προηγούμενων ημερών, που κινήθηκε σε αντίθετο τόνο από την «κάλυψη» που έδωσε ο εκπρόσωπος την περασμένη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως παρότι ο Π. Μαρινάκης διαμήνυσε στην προηγούμενη ενημέρωση πολιτικών συντακτών πως δεν τίθεται θέμα για Αυγενάκη-Γεωργιάδη για τις δηλώσεις τους για Θεσσαλία και Χαλάνδρι αντίστοιχα, και δύο ημέρες μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον άδειασε, καλώντας υπουργούς «να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν δημόσια», παραδεχόμενος για αυτούς πως «η αλαζονεία είναι ανησυχητική πάθηση».

Αρχικά, ερωτηθείς αποκλειστικά για τις δηλώσεις των δύο υπουργών σε αντιδιαστολή με τα λεγόμενα Μητσοτάκη, επιχείρησε να πατήσει σε δύο βάρκες, καλώντας να μην ακυρωθεί «συνολικά το έργο ενός υπουργού», εμφανίζοντας μία… ενδιάμεση ερμηνεία στη δημόσια κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του.

«Το ότι μία δήλωση η οποία μπορεί να επιδέχεται και μια λάθος ερμηνεία, μετά στη συνέχεια την παίρνει η αντιπολίτευση, τη διογκώνει και δημιουργεί ένα κλίμα το οποίο είναι εντελώς αντίθετο, δημιουργεί εντυπώσεις που είναι εντελώς αντίθετες με την πραγματικότητα, εν προκειμένω με τις αποζημιώσεις, και δημιουργεί μάλιστα και ανησυχία στους πολίτες, δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί» είπε συγκεκριμένα ο Π. Μαρινάκης, πασχίζοντας να παρουσιάσει ως πρόβλημα την ερμηνεία των δηλώσεων, και όχι τις ίδιες τις δηλώσεις.

Στη συνέχεια ωστόσο, όταν του θέσαμε το γεγονός πως ο ίδιος κάλυψε την περασμένη Δευτέρα τους υπουργούς, ενώ υπερθεμάτισε και για τις δικές του κατά του εκ νέου δημάρχου Χαλανδρίου για την στήριξη στην Παλαιστίνη και την διαχείριση κρατικών κονδυλίων, ο εκπρόσωπος αντέδρασε οργισμένα, ανακατεύοντας δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα διαφόρων ΜΜΕ, και χυδαιολογώντας κατά των μέσων που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, κατά δημοσιογράφων αλλά και του υπογράφοντα.

«Κοιτάξτε, όσο και να προσπαθούν κάποια συγκεκριμένα μέσα τα οποία ανήκουν εν ευρεία εννοία, γιατί εντάξει ο καθένας κάνει τη δουλειά του στην αντιπολίτευση, οι δικές μου δηλώσεις ήταν μονταζιέρα. Δηλαδή συνέδεσαν κάτι που το οποίο είπα για την Παλαιστίνη που το πιστεύω, ότι δεν μπορεί να κάνουμε συμψηφισμούς και να μεροληπτούμε όταν υπάρχει μία φρικαλέα επίθεση στο Ισραήλ, την ίδια μέρα εμείς να μιλάμε ιδεοληπτικά και να συμψηφίζουμε, και αυτό το συνέδεσαν με το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι θεωρώ ότι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα κάποιους οικονομικούς πόρους. Καμία σχέση, συνέδεσαν δύο πράγματα άσχετα μεταξύ τους» ανέφερε αρχικά στην απάντησή του, κρυπτόμενος πίσω από τη «διαστρέβλωση», παρότι το ίδιο το βίντεο τον διαψεύδει.

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Μαρινάκης, στην προσπάθειά του στα τέλη της περασμένης εβδομάδας να καλύψει τις απειλές του Αδ. Γεωργιάδη, δήλωσε αυτολεξεί:

«Δεν υπάρχουν δικοί μας και μη δικοί μας δήμαρχοι αλλά όταν βλέπω δήμαρχο να υπερασπίζεται την Παλαιστίνη μετά από όσα έγιναν, ή υπάρχουν άνθρωποι που τις ιδεοληψίες τους τις βάζουν μπροστά από την ανάπτυξη των πολιτών, σίγουρα αμφιβάλλω αν όλα αυτά τα χρήματα που σπρώχνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση για το σύνολο των πολιτών και των δημάρχων χωρίς προφανώς να υπάρχει κανόνας το που ανήκουν οι δήμαρχοι και ούτε μπορεί να υπάρξει νομοθετικά, σίγουρα θεωρώ ότι αυτοί που έχουν φιλελεύθερη ιδεολογία και είναι πιο κοντά στο χώρο μας μπορούν να τα αξιοποιήσουν καλύτερα τα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, γεγονός που τον έφερε στο στόχαστρο εφημερίδων όπως η Αυγή και η Εφημερίδα των Συντακτών που… τόλμησαν να του ασκήσουν κριτική.

Εκνευρισμός μετά το άδειασμα από Μητσοτάκη

Στη συνέχεια των σημερινών απαντήσεών του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε σε προσωπικό τόνο να επιτεθεί σε εμάς που θέσαμε το παραπάνω ερώτημα για τη διάσταση των λεγομένων του πρωθυπουργού από του ίδιου, για το οποίο ειρήσθω εν παρόδω κατάφερε μέσα από την οργισμένη -κατά τα άλλα- απάντησή του να μην δώσει καμία απάντηση.

«Άρα, επειδή προσπαθείτε για πολλοστή φορά να εμπλέξετε μία δήλωση που δεν έχει σχέση με αυτό το οποίο συζητάμε, απαντώ γιατί αναγκάζομαι να απαντήσω. Και νομίζω ότι πλέον επειδή αυτή η τακτική η οποία δεν αφορά εμένα και είναι συνολική, δείχνει και ένα μοτίβο, παραποίησης, αλλοίωσης, με τα γνωστά πρωτοσέλιδα, τα οποία από ένα σημείο και μετά μπορεί να αποτελούν και τίτλο τιμής για κάποιους ανθρώπους, όταν είναι πλήρως παραπλανητικά» συνέχισε να εστιάζει την απάντησή του στα… παράπονά του από συγκεκριμένα ΜΜΕ, προδίδοντας παράλληλα και τον εκνευρισμό του για το πρωτοφανές άδειασμά του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί το γεγονός πως ως κυβερνητικός εκπρόσωπος βρέθηκε εκτεθειμένος, ακύρωσε ακόμα και τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο και στη βραδινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Επίσης ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε κάποιες δηλώσεις. Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μία δήλωση στις οποίες αναφερθήκατε» υπογράμμισε, αφήνοντας τελικά ερωτήματα για το για… ποιους χτύπησαν οι καμπάνες του πρωθυπουργού την Τετάρτη.

Καταλήγοντας δε, επέμεινε να επιτίθεται σε όσους άσκησαν κριτική στους κυβερνητικούς βουλευτές και στον ίδιο για τις δηλώσεις τους μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, απευθυνόμενος μάλλον και προς το υπουργικό συμβούλιο πως «είναι σημαντικό να προσέχουμε τι λέμε για να μη δίνουμε τροφή στους προπαγανδιστές και σε αυτούς που αλλοιώνουν τα πάντα και διογκώνουν τα πάντα, να ανησυχούν τους πολίτες», γιατί όπως είπε, «στο τέλος της ημέρας το μεγαλύτερο θύμα αυτής της διαστρέβλωσης είναι οι πολίτες της Θεσσαλίας που ανησύχησαν για μία συζήτηση για κάτι που δεν υπάρχει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter