Το Μαξίμου ξήλωσε τον διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας

Το Μαξίμου ξήλωσε τον διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας

Βελούδινο «διαζύγιο» υποτίθεται ότι πήρε ο Θεόδωρος Λάγιος από τη θέση του διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας. Ωστόσο, τις προηγούμενες εβδομάδες, και ιδίως τις τελευταίες ημέρες, είχε προηγηθεί ένα έντονο παρασκήνιο που δείχνει καθαρά ότι κάποιοι «κύκλοι» μεθόδευσαν την «εκπαραθύρωσή» του.

Ενδεικτικό αυτών των πρακτικών είναι η μαζική διοχέτευση mail από -υποτίθεται- άγνωστο αποστολέα με «ψευδώνυμο» προς όλους τους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν θέματα του υπουργείου Άμυνας, όπου στοχοποιούνταν ανοικτά ο Θ. Λάγιος για την υπόθεση της «δωρεάς» εκ μέρους των ΗΠΑ μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, Μ1117, στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απομάκρυνση Λάγιου από την θέση του Γενικού Γραμματέα εξοπλισμών είχε δρομολογηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαμόρφωση της σύμβασης των Rafale για την οποία είχαν σημειωθεί καθυστερήσεις προκαλώντας τη δυσαρέσκεια τότε του Μεγάρου Μαξίμου.

Το άκρως ενδιαφέρον είναι ότι η απομάκρυνση του Θ. Λάγιου σημειώνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία «τρέχουν» εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ, συνολικού ύψους περί τα 10 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει και το lawandorder.gr, η απομάκρυνση, του κ. Λάγιου γεννά εύλογα πολλά και σοβαρά ερωτηματικά γύρω από το τι έχει συμβεί -και συμβαίνει- σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι ο Θ. Λάγιος τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2019 και είχε πενταετές συμβόλαιο. Ως εκ τούτου, η γρήγορη λήξη του «συμβολαίου» του, και η «κλωτσιά» σε άλλη «καλύτερη» θέση που όπως όλα δείχνουν μοιάζει μάλλον διακοσμητική, όπως είναι φυσικό προκαλεί προβληματισμό και ερωτήματα για την κυβέρνηση.

Η επιστολή του Θεόδωρου Λάγιου προς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο:

«Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είχα σήμερα την ευκαιρία, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, να τον ενημερώσω αναλυτικά για το έργο που έχει γίνει.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδέχθηκα την σημαντική πρόταση του Υπουργού να αναλάβω την θέση σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).

Ευχαριστώ τη φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δηλώνω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη του νέου μου ρόλου εκπροσωπώντας την χώρα μας σε έναν κρίσιμο τομέα για την αμυντική πολιτική μας προκειμένου να προσφέρω από τη νέα μου θέση τις υπηρεσίες μου με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter