Το μαύρο παραμύθι της ανάκαμψης

Το μαύρο παραμύθι της ανάκαμψης

Πλήρη αποδόμηση του σχεδίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το 2021 επέφερε ο ΟΟΣΑ στην τελευταία έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας την επόμενη χρονιά θα κυμανθεί κάτω από το 1%, καταρρίπτοντας όλο το παραμύθι που προσπαθούν να περάσουν και να πείσουν τους πολίτες οι «άριστοι» του οικονομικού επιτελείου του Κυριάκου.

Ο ΟΟΣΑ με τις εκτιμήσεις του προδιαγράφει το ζοφερό μέλλον της οικονομίας αναφέροντας ρητά ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να εξασθενίσουν την καταναλωτική ζήτηση και τις εξαγωγές υπηρεσιών στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021, με την ανάκαμψη στη συνέχεια το 2021 «να προβλέπεται σταδιακή καθώς η συνεχιζόμενη κρίση υγείας επηρεάζει αρνητικά την καταναλωτική εμπιστοσύνη και εντείνει την αβεβαιότητα στην Ελλάδα και τις μεγάλες εξαγωγικές αγορές της».

Εξίσου μαύρα και τα μαντάτα για την ανεργία για την οποία εκτιμά ότι θα αυξηθελι το 2021 στο 17,8% ξεπερνώντας ακόμη και αυτή του 2019.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία ως γνωστόν κατάφερε να φέρει την ύφεση μερικούς μόλις μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Με μέτρα ασπιρίνες που δεν κατάφεραν να μειώσουν τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού και με τραγικές κινήσεις στον τουρισμό η ελληνική κοινωνία έχει εισέλθει σε έναν χειμώνα που πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να είναι και ο χειρότερος μεταπολεμικά.

Αντίθετα με τους νόμους που πέρασε από τη Βουλή και από τα νομοσχέδια που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης και η παρέα του στέλνουν στον καιάδα τους εργαζόμενους και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δουλεύοντας υπέρ των λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων τους.

Αποκομμένος πλήρως από την κοινωνία ακόμη και από τους ίδιους τους βουλευτές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα από τις ανέμελες βόλτες μετά της συζύγου του στην Πάρνηθα και στο Κρυονέρι περιφρονώντας όλους τους περιορισμούς που ο ίδιος επέβαλλε και για τους οποίους κούναγε το χέρι επικριτικά στους πολίτες, οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή.

Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται αντίδραση όσο ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί το σημείο μη επιστροφής. Διαφορετικά η περίοδος εξόδου από τα μνημόνια θα φαίνεται σαν υγιεινός περίπατος.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter