Το μαύρο στο γαλάζιο

Το μαύρο στο γαλάζιο

Οι βουβές εκλογές είναι βούτυρο στο ψωμί όσων έχουν ήδη φροντίσει τη διανομή κονδυλίων και «φιλέτων». Το μέλι στις περιφέρειες αποθηκεύεται στη μόστρα καθώς οι δαπανηρές υποδομές έχουν το μειονέκτημα να καταρρέουν και να πλημμυρίζουν ευθύνες.

Η μεγάλη βιτρίνα της Θεσσαλίας έσπασε και ξεπήδησε η επιτελική αρπαχτή. Ο δε Βόλος ήταν πολύ άτυχος. Επισπεύδων ο υπουργός Βορίδης κουκούλωσε τις ευθύνες στις υποδομές αλλά και τους τραμπουκισμούς τού επί σχεδόν δεκαετία τοπικού άρχοντα. Τώρα δεν τον στηρίζει ανοιχτά η ΝΔ· ντρέπεται για την τοξικότητά του, ενώ προηγουμένως έπραξε το αντίθετο ανερυθρίαστα. Η άνεση και οι χειραψίες τού μέχρι πρότινος παρία για τα επιτελικά σχέδια Κασιδιάρη στο δημαρχιακό μέγαρο του Μπακογιάννη αποδεικνύουν εκλεκτικές σχέσεις.

Η ΝΔ δεν προβληματίζεται να στηρίξει δημάρχους που έχουν διατυπώσει ρατσιστικό και ακροδεξιό λόγο, ματσίλα και έπαρση χρηματισμού. Πέρα από τη Σπάρτη, τη Χίο των «ερπετών», τη Σάμο κ.ά., στριφογυρίζει στο μυαλό και το Αργος του επανακάμψαντος διαγραμμένου Καμπόσου. Ενας δημόσιος λόγος με «λουλούδες» και λοιπούς χαρακτηρισμούς της αντρικής σχολής που είχαν για ψωμοτύρι οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες.

Ο Λαγός των λαϊκών συνοικιών, ο Παναγιώταρος των γηπέδων και ο μαινόμενος Κασιδιάρης μιλούσαν τον ίδιο ακριβώς πεζοδρομιακό λόγο. Ακούγεται είτε ωμά από το επιτελικό παρακράτος των παρατρεχάμενων και των πραιτοριανών είτε «ραφιναρισμένα» από πουλέν του μητσοτακισμού και «άριστους» διευθυντές μουσείων.

Καταλήγει στις υπουργικές τοποθετήσεις. Ποιος άραγε ξεχωρίζει την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Γεωργιάδη για τους συνδικαλιστές και τις απεργίες από την ομιλία του Λαγού στη ζώνη του Περάματος; Γιατί ο μπρουτάλ Μπέος πάει απαραίτητα χέρι χέρι με τον «άριστο» Αγοραστό στο γαλάζιο σύμπαν του νεοφιλελευθερισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter