Το μεγάλο φαγοπότι

Το μεγάλο φαγοπότι

Η ιστορία των κυβερνήσεων της Δεξιάς επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου με συνήθως παραπλήσια χαρακτηριστικά.

Στη περίοδο αυτή όμως που διανύουμε σήμερα, επαναλαμβάνεται ως τραγωδία. Είναι πραγματικά μεγάλη τραγωδία για την Ελλάδα που στη συγκεκριμένη συγκυρία τα ηνία της χώρας τα έχει μια κυβέρνηση της Δεξιάς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό.

Από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία τον Ιούλιο του 2019, δεν πολιτεύεται παρά μόνον με έναν και μοναδικό σκοπό. Να κάνει τους πλούσιους φίλους και υποστηρικτές της πλουσιότερους και την ελληνική κοινωνία φτωχότερη και πλήρως εξαρτώμενη.

Με πλήρως αποτυχημένη πορεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με τον φόβο να επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών, αλλά με συνεπή κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλλει στόχο ένα πολύ μεγάλο λαυράκι. Τους πόρους του περίφημου Ταμείου Ανάκαμψης.

Και νομοθετεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να το πετύχει, ξετινάζοντας ότι είχε αφήσει από τα ψήγματα διαφάνειας και αξιοκρατίας. Τα όρια των απευθείας αναθέσεων αυξάνονται, όπως επίσης και οι δαπάνες που δεν θα δημοσιοποιούνται. Οι ιδιώτες έχουν καταλάβει μελέτες και επιβλέψεις δημοσίων έργων. Οποιαδήποτε διάταξη που προστατεύει το περιβάλλον ρίχνεται στον κάλαθο των αχρήστων.

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τα εκατομμύρια που έχουν δοθεί σκανδαλωδώς σε φίλους και Μέσα Ενημέρωσης για να καλύψουν όλες τις πράξεις που έχουν ανοίξει τις πόρτες διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και της βιομηχανίας των ρουσφετιών, ιστορικές αξίες της ελληνικής Δεξιάς.

Τα δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που θα δοθούν, όποτε δοθούν, για την αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει οδηγηθεί σε μια μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες κρίση από τις πολιτικές των «σοφών» της πλατείας Συντάγματος, θεωρούνται ως εύκολη λεία από τα «κοράκια» που συγκεντρώνονται γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επενδύοντας στη βία, την καταστροφή και στα συνεχή lockdown πιστεύει ότι θα φοβίσει και θα καταφέρει να αποχαυνώσει και να τιθασεύσει τον ελληνικό λαό.

Αυτό όμως που δεν λαμβάνει υπόψη της είναι ότι όσο πιο πολύ συμπιέζεις το ελατήριο, η εκτόνωσή του είναι εκρηκτικότερη.

Κάτι που έχει αποδειχθεί χιλιάδες φορές και για την κοινωνία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter