Το μελόδραμα του… Παγκογιάννη

Το μελόδραμα του… Παγκογιάννη

Αόλα κι όλα. Οπως έδειξε η μακρά διαδρομή της μεταξύ δημόσιων ταμείων και ατομικών προνομίων, η οικογένεια Μητσοτάκη ξέρει να πουλάει.

Ο μακαριστός παππούς πούλησε κάθαρση και έτσι έγινε ο πρωθυπουργός που παραλίγο να κλείσει τον Ανδρέα φυλακή. Ο μακάριος γιος πούλησε ευτυχία στη μεσαία τάξη και συμφωνία αλήθειας και έτσι έγινε ο πρωθυπουργός που παραλίγο να κλείσει τον Τσίπρα φυλακή. Και ο εγγονός του πρώτου και ανιψιός του δεύτερου τους ξεπέρασε όλους. Διότι εκείνοι πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτός με τον «Μεγάλο περίπατο» αναβάθμισε το εμπορικό πνεύμα της δυναστείας. Πουλάει ψευδοπιπεριές των 350 ευρώ και ουασιγκτόνιες των 1.700 ευρώ στο γιουσουρούμ που έστησε στο κέντρο της πρωτεύουσας. Με δικά μας έξοδα.

Δυστυχώς, όμως, ουδείς προφήτης όχι μόνο εν τη εαυτού πατρίδι αλλά και εν τη εαυτού φαμίλια. Διότι τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, γιο, ανιψιό και εγγονό λαμπρών προγόνων, δεν τον έχει περιλάβει μόνο η γνωστή για την αριστοφανική μοχθηρία της αθηναϊκή πλέμπα. Τον έχει περιλάβει και η γνωστή για τις συνωμοσίες της οικογενειακή μασονία του έμπα. Που δίνει το σύνθημα –έμπα!– και το στέμμα στον διάδοχο που εκείνη επιλέγει. Που επέβαλε στη μαμά του το έβγα όταν εκείνη επιχείρησε χωρίς άδεια το έμπα. Και που είδε με κακό μάτι την προσπάθεια του γαλαζοαίματου της Πανεπιστημίου να σαλτάρει με σιντριβάνια, έγχρωμη άσφαλτο και ζαρντινιέρες στη θέση του διαδόχου. Με αποτέλεσμα τώρα να μην προλαβαίνει να μαζεύει φίλιες καρπαζιές και οικογενειακές μαχαιριές.

Εντάξει, δεν θα τον λυπηθούμε κιόλας που τα ΜΜΕ της παράταξης τον θάβουν ανάμεσα σε ουασιγκτόνιες. Ούτε που το Μαξίμου τον έχει αφήσει να τσουρουφλίζεται. Διότι τις ντρίμπλες του τις έκανε. Και εκατομμύρια σπατάλησε σε ένα έργο βιτρίνας που ξεφλουδίζει. Και ένα σκασμό λεφτά –δικά μας– έδωσε για χρυσά άνθη και αργυρές ζαρντινιέρες. Και σε ανοησίες εφάμιλλες του εξωγήινου ολισθαίνει, καλώντας τους πολίτες να ποτίζουν τα λουλούδια του. Και κάτι μεταξύ κιτς και πριτς είναι το τελικό αποτέλεσμα του διακεκαυμένου πεζόδρομου. Και εν γένει έδειξε ότι αν και επίδοξος σφετεριστής, το έχει το Μητσοτακέικο της φιγούρας και της λοβιτούρας. Αφήστε που αμφισβητεί ο άφρων τον της Μαρέβας διάδοχο Κωνσταντίνο. Τα βάζουν με την κυρία Γκραμπόφσκι, νέε μου;

Τα έβαλε όμως. Και τώρα πληρώνει τα επίχειρα. Για να αποδειχτεί ότι ακόμη και οι γαλαζοαίματοι, όση επικοινωνία κι αν διαθέτουν, δεν μπορούν να τα βάλουν με υπέρτερες δυνάμεις. Οικογενειακές. Και ως εκ τούτου παρακολουθούμε τώρα σε απευθείας μετάδοση το μελόδραμα του επονομαζόμενου και… Παγκογιάννη. Που νόμισε ότι μπορεί να σηκωθεί από τον πάγκο του χωρίς την άδεια της Μαρέβας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter