Το μένος του Μητσοτάκη για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Το μένος του Μητσοτάκη  για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ το 2015 ότι «ο Παυλόπουλος δεν είναι ο πιο κατάλληλος για πρόεδρος της Δημοκρατίας» είναι «σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ» έλεγε στο Documento στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με τον συνομιλητή μας δεν υπάρχει (;) καμία κόντρα του Κυριάκου με τον Παυλόπουλο. «Είναι θέμα συνταγματικής τάξης και μόνο» τόνισε, θέλοντας έτσι να δικαιολογήσει την πρωτοφανή για τα πολιτικά μας πράγματα επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα. Στη ΝΔ είναι «πεπεισμένοι», όπως λένε σε κλειστές συσκέψεις, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτουργεί όχι ως θεματοφύλακας του συντάγματος αλλά ως «συνεργάτης του πρωθυπουργού» και ως «σύμβουλος της κυβέρνησης». Και όλα αυτά τα ανιστόρητα και εξόχως προσβλητικά για τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας λέγονται από ηγετικά στελέχη της ΝΔ, για να δώσουν υπόσταση στις βαρύτατες κατηγορίες που εξαπολύουν εναντίον του Πρ. Παυλόπουλου.

Το χρονικό της κόντρας

Ο εγκέφαλος που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας έχει, σύμφωνα με ισχυρές ενδείξεις, ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς. Ελάχιστοι είναι αυτοί πλέον στη ΝΔ που δεν αντιλαμβάνονται ότι ο τέως πρωθυπουργός είναι αυτός που δίνει τον τόνο στις επιθέσεις που δέχεται ο Πρ. Παυλόπουλος.

Εξάλλου την αρχή έκανε ο ίδιος ο Σαμαράς για να ακολουθήσει λίγο αργότερα ασμένως και ο πρόεδρος της ΝΔ. Και όπως όλα δείχνουν οι επιθέσεις θα κλιμακωθούν. Μάλιστα αυτήν τη φορά θα είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ που θα στοχοποιήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο Κυρ. Μητσοτάκης σκοπεύει τις επόμενες ημέρες να ασκήσει, μέσω συνέντευξής του, σφοδρή κριτική στον Πρ. Παυλόπουλο αφενός για τους χειρισμούς του στο μακεδονικό και αφετέρου για τη στάση του στο θέμα της δεδηλωμένης, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «δεν τη διαθέτει». Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην τελευταία συνάντησή που είχε στο Προεδρικό μέγαρο με τον Πρ. Παυλόπουλο, του «ζήτησε», σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, να πάρει θέση σχετικά με τη καινοφανή άποψη της ΝΔ ότι δήθεν η κυβέρνηση έχει απολέσει τη δεδηλωμένη λόγω της γνωστής διαφωνίας των ΑΝΕΛ για το μακεδονικό. Ο ΠτΔ του εξήγησε με συνταγματικούς κυρίως όρους και πειστικά επιχειρήματα ότι κάτι τέτοιο είναι αστείο και να λέγεται πόσο μάλλον να το επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αν μη τι άλλο οφείλει σε συνταγματικά θέματα να είναι προσεκτική και καλά διαβασμένη. Ωστόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε στην περίεργη θεωρία που τον έχουν καθοδηγήσει να λέει και μάλιστα κάποια στιγμή φέρεται να είπε στον Πρ. Παυλόπουλο: «Από τη στιγμή που έγινα πρόεδρος της ΝΔ ξέχασα τι έγινε το 2015 και πολιτεύομαι θεσμικά απέναντί σας. Ωστόσο εύχομαι να μην επιβεβαιωθώ που δεν σας ψήφισα το 2015 για πρόεδρο». Η απάντηση ήταν άμεση και πληρωμένη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Κι εγώ για το διάστημα που θα είμαι στο Προεδρικό επέλεξα να τα ξεχάσω όλα αυτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα τα θυμηθώ μόλις αποχωρήσω από την προεδρία…» τόνισε με νόημα. Κάπου εκεί έλαβε τέλος η συνάντηση των δύο πολιτικών.

Τι καταλογίζουν στον ΠτΔ

Στην Πειραιώς τις προάλλες ο Κυριάκος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη. Οι στενοί του συνεργάτες άμ’ έπος άμ’ έργον μαζεύτηκαν, συσκέφτηκαν και αποφάσισαν δύο πράγματα: πρώτον, ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη δεδηλωμένη». Και δεύτερον, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας «οφείλει να το θέσει αυτό και να πάρει θέση». Κι αφού οι φωστήρες της ΝΔ αποφάσισαν όλα αυτά τα ωραία, στη συνέχεια αποφάσισαν (!) ότι πρέπει ο ΠτΔ να υιοθετήσει τις πολιτικές τους ανοησίες. Δηλαδή, να καταπατήσει σύνταγμα και θεσμούς για να ικανοποιήσει τα πολιτικά καπρίτσια του Μητσοτάκη και της ομάδας του. Επίσης και ο πρωθυπουργός θα έπρεπε κατά τη μητσοτάκειο λογική να βγει και να «παραδεχτεί» –αφού το λέει ο Κυριάκος και η Σπυράκη– ότι δεν διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και μετά εκνευρίζεται ο Κυριάκος, όπως μαθαίνουμε, όταν το Μαξίμου συχνά πυκνά του λέει το κλασικό «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Με τέτοιες πολιτικές εξυπνάδες, μεταξύ μας και λίγα του καταμαρτυρούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι παρότι γι’ αυτούς ο Μητσοτάκης αποτελεί «δώρο». Πού θα ξαναβρούν εξάλλου τόσο προβλέψιμο και «εύκολο αντίπαλο». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter