Το ΜέΡΑ25 αίρει την εμπιστοσύνη του στον Τασούλα ενώ ο Βελόπουλος ζητά την παραίτησή του

Το ΜέΡΑ25 αίρει την εμπιστοσύνη του στον Τασούλα ενώ ο Βελόπουλος ζητά την παραίτησή του

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει όχι μόνο η «παρουσία» στρατιώτη του ναζιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και η άρνηση του προέδρου της Βουλής να καταδικάσει το εν λόγω γεγονός.

Μετά το χθεσινό αίτημα του Κυριάκου Βελόπουλου για παραίτηση του Κωνσταντίνου Τασούλα, το ΜέΡΑ25 γνωστοποίησε πως αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν προστάτευσε τη Βουλή των Ελλήνων όταν ο κ. Ζελένσκι την μετέτρεψε σε θέατρο αισχρής ναζιστικής προπαγάνδας. Όχι μόνο ο κ. Τασούλας δεν διέκοψε, ως είχε ιερή υποχρέωση, την προσβλητική για το Κοινοβούλιο φιέστα Ζελένσκι-Αζόφ, αλλά και όρθιος τους χειροκρότησε στο τέλος – μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εξελίσσεται στον πιο επικίνδυνο εκλεγμένο Πρωθυπουργό της μεταπολεμικής περιόδου.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που έλαβε χώρα αμέσως μετά, οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 σε αυτήν, Σοφία Σακοράφα και Κλέων Γρηγοριάδης, απαίτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να καταδικάσει δημόσια το συμβάν, έστω και καθυστερημένα. Εκείνος απέρριψε το αίτημα, εναρμονιζόμενος πλήρως με την επιχείρηση «κανονικοποίησης» και ξεπλύματος των Ναζί του Αζόφ – μια επιχείρηση που, από εχθές, επιχειρούν από κοινού κυβέρνηση και ολιγαρχικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Η άρνηση του κ. Τασούλα να καταδικάσει την προσβολή προς το Κοινοβούλιο του κ. Ζελένσκι, και την παρουσία σε αυτό του Ουκρανού Χρυσαυγίτη, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο: Η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25, που σημειωτέον υπερψήφισε τον κ. Τασούλα για Πρόεδρο της Βουλής, ως είθισται, αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του. Καλούμε τις Κ.Ο. των υπόλοιπων κομμάτων να αναλογιστούν την κατάσταση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter