Το ΜέΡΑ25 επέστρεψε: Κάλεσμα σε ανοιχτό προσυνεδριακό διάλογο χτίζοντας μια νέα πραγματικά ριζοσπαστική Αριστερά (Photos-Video)

Το ΜέΡΑ25 επέστρεψε: Κάλεσμα σε ανοιχτό προσυνεδριακό διάλογο χτίζοντας μια νέα πραγματικά ριζοσπαστική Αριστερά (Photos-Video)

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου ΤΡΙΑΝΟΝ πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσυνεδριακή, πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση του ΜέΡΑ25 το βράδυ της Τρίτης 31 Οκτωβρίου. Δίνοντας το στίγμα της επανεκκίνησης, της ανασύνταξης δυνάμεων και της πλατιάς απεύθυνσης στον κόσμο της Αριστεράς το ΜέΡΑ25 προχωρά προς το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του Δεκεμβρίου. 

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Κλέωνας Γρηγοριάδης και η Ηρώ Διώτη ενώ χαιρετισμό απεύθυνε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής και διανοούμενος Omar Barghouti.  

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως το ΜέΡΑ25 βγαίνει από μια πολύ δύσκολη χρονιά εκλογικά αλλά και κοινωνικά για τη χώρα. Τόσο ο ίδιος όσο και η Ηρώ Διώτη μίλησαν για μια εκλογική αλλά όχι πολιτική ήττα του ΜέΡΑ25 τονίζοντας πως στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται γίνεται ολοένα και πιο εμφανής η ανάγκη συντονισμού δράσης της πραγματικά ριζοσπαστικής αριστεράς πάντα προς όφελος των πολλών και των αδύναμων έναντι της Ολιγαρχίας. 

Μεγάλο μέρος της εκδήλωσης κατέλαβε, όπως ήταν φυσικό, η εξελισσόμενη Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστίνιων όπου αναλύθηκε διεξοδικά γιατί το ΜέΡΑ25 αρνείται να καταδικάσει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση και γιατί επιμένει να στέκεται δίπλα στον παλαιστινιακό λαό.  «Οσοι έκλειναν τα μάτια επί 70 χρόνια στα νεκρά παιδιά και στην εθνοκάθαρση εις βάρος των Παλαιστινίων, έχουν απωλέσει το δικαίωμα να ζητάν από εμάς να καταδικάσουμε τη Χαμάς» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης  ενώ η εκδήλωση άνοιξε με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη να δηλώνει καταχειροκροτούμενος: «Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι». 

Ο Γ. Βαρουφάκης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του ΜέΡΑ25 για το παλαιστινιακό και συγκεκριμένα:
– Την επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση με την οποία τη θέτει προ των ευθυνών της έναντι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για συμμετοχή σε εγκλήματα πολέμου.
– Την πρόταση για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη γάζα μέσω θαλάσσης με πλοία της Ευρωπαϊκής Ενωσης
– Την πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών με στόχο την αποπομπή της Ούρσουλας φορ ντε Λάιεν από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (έχουν ήδη συγκεντρωθεί 55.000 υπογραφές) .

Η Ηρώ Διώτη μίλησε για τους στόχους του ΜέΡΑ25 στην  παρούσα συγκυρία τονίζοντας ότι καλείται να παίξει το ρόλο της «σπονδυλικής στήλης» για την ανασυγκρότηση του χώρου, της ελευθεριακής, εξισωτικής και οικολογικής Αριστεράς, που πρέπει να αποκτήσει ξανά κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.  «Είμαστε εδώ ως ένα Σώμα κοινωνικής αντιπαράταξης και πολιτικής ανυπακοής που είναι απολύτως εφικτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Βαρουφάκης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία της πλατφόρμας – φόρουμ aristera.eu, όπου καλούνται όλοι οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα βασικά ζητήματα πολιτικής ενώ περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο θα διοργανωθεί το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο  ως ένας πλατύς και καθαρός διάλογος, όχι με προκαθορισμένες και προκάτ πολιτικές αποφάσεις αλλά με μια ευρεία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις. Την προσυνεδριακή διαδικασία που ξεκίνησε χθες, τον έντονο διάλογο το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου και την μετασυνεδριακή διαδικασία ώστε στα μέσα Ιανουαρίου να ψηφιστούν ηλεκτρονικά από τα μέλη οι πολιτικές θέσεις και τα πρόσωπα για τα όργανα του κόμματος. 

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ψηφοφόρους και τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους ακούμπησαν τις ελπίδες τους σε κόμματα που έκαναν κάποτε κάποιες ρήξεις αλλά που πλέον πέρασαν στην υποτέλεια μπροστά στην ολιγαρχία. Με αυτούς τους ανθρώπους έχουμε να μιλήσουμε, να τους ακούσουμε να τους δώσουμε βήμα και να συναντηθούμε χτίζοντας μια σύγχρονη πραγματικά ριζοσπαστική αριστερά, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter