Το ΜέΡΑ25 καλωσόρισε την καθηγήτρια Αλεξάνδρα Κορωναίου

Το ΜέΡΑ25 καλωσόρισε την καθηγήτρια Αλεξάνδρα Κορωναίου

Την Αλεξάνδρα Κορωναίου υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας γραφεία του κόμματος ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Σίσσυ Βελισσαρίου και Μαρία Καρακίτσου καθώς και ο συν-Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Ντάσκας.

Καλωσορίζοντας την Καθηγήτρια του Πάντειου Πανεπιστημίου, και π. Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε:

«Η μεγαλύτερη απειλή για έναν λαό είναι ο καταποντισμός των ονείρων της νεολαίας του. Σε συνθήκες μόνιμης Χρεοδουλοπαροικίας, την οποία νομιμοποιήσαν και συγκαλύπτουν τα μνημονιακά κόμματα, οι νέες και οι νέοι μας αναγκάζονται να επιλέξουν είτε να μεταναστεύσουν είτε να αποδεχθούν υποβαθμισμένες σπουδές, αστυνομική βία και εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας. Είναι τιμή και χαρά που, από σήμερα, έχουμε την Αλεξάνδρα Κορωναίου μαζί μας στο ΜέΡΑ25, όχι μόνο για τον πολιτικό αγώνα χωρίς τον οποίο η ελπίδα αρνείται να επιστρέψει αλλά και επειδή θα συνεισφέρει την πλούσια πανευρωπαϊκή ερευνητική της εμπειρία στα θέματα που αφορούν την νεολαία στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου του mέta – του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού. Αλεξάνδρα, καλώς ήλθες.»

Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Κορωναίου, δήλωσε: «Ευχαριστώ όλες και όλους στο ΜέΡΑ25 και στο mέta για την θερμή σας υποδοχή. Ναι, πράγματι, υπάρχει μεγάλη ανάγκη η Αριστερά να αφουγκραστεί την νεολαία με σύγχρονα μέσα, αντί να θεωρεί ότι την καταλαβαίνει, ότι την έχει δεδομένη. Το ΜέΡΑ25 έχει απήχηση στη νεολαία επειδή, ενώ της μιλάει για πράγματα που την αφορούν (π.χ. για το πως οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν απειλή αλλά και εργαλεία απελευθέρωσης), δεν προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί, να την «καπελώσει». Σκοπός μας πρέπει να είναι να συν-διαμορφώσουμε τα απαραίτητα «διαγνωστικά» εργαλεία για τις ανάγκες και τις επιθυμίες των νέων. Δεν παρατηρούμε μόνο αλλά συνδιαμορφώνουμε. Πολύ περισσότερο τώρα που ιδρύονται αδελφά κόμματα του ΜέΡΑ25 στην Γερμανία, στην Ιταλία και αργότερα στην Κύπρο, την Ολλανδία ίσως την Ρουμανία.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter