Το μεσημέρι της Τετάρτης η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία Αυγενάκη

Το μεσημέρι της Τετάρτης η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία Αυγενάκη

Η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία Μενδώνη-Αυγενάκη για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης που έχει ξεσηκώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 13:00.

Το αίτημα για ονομαστική κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση προανήγγειλαν την Τρίτη ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, απέφυγε να έρθει στη Βουλή και την τροπολογία κατέθεσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Με μια τοποθέτηση, «απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο» κ. Μενδώνη έκανε λόγο για «εύλογο εξορθολογισμό κυρώσεων» σε περίπτωση παραβάσεων του αθλητικού νόμου και επανέλαβε πολλές φορές τα περί διχασμού, με τον οποίο απειλείται η κοινωνία. «Να μην επιτρέψουμε έναν νέο κοινωνικό διχασμό με αφορμή ένα θέμα του ποδοσφαίρου», είπε μεταξύ άλλων, με βουλευτές να ζητούν εξηγήσεις από πού προκύπτει αυτός ο διχασμός.

Την απουσία Αυγενάκη καυτηρίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ). «Πού είναι; Σε κανένα μπαρ και πίνει ουίσκι;», αναρωτήθηκε, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. «Το ένστικτό μας λέει να αποχωρήσουμε. Αλλά θέλουμε να το ψηφίσετε, ένας ένας. Αφού το φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Για λάθος και αδιέξοδους χειρισμούς της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝ.ΑΛΛ.). Για τροπολογία – κοροΐδία μίλησε ο Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ), καλώντας τους φιλάθλους να μην στοιχηθούν πίσω από επιδιώξεις μεγαλοεπιχειρηματιών.

«‘Η έχει παρανομήσει μια ομάδα και παρανομείτε και εσείς αλλάζοντας τον νόμο ή δεν έχει παρανομήσει και εσείς φέρνετε μείωση βαθμών και δίνετε το πρωτάθλημα αλλού», σχολίασε ο Κώστας Χήτας (Ελληνική Λύση).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter