Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Πληροφορεί για τον καιρό της Κρήτης

Το meteo.gr στα πλοία της ΑΝΕΚ

Η υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου τη λειτουργία ενός μετεωρολογικού περιπτέρου σε δύο πλοία της ΑΝΕΚ, τα «Ελ. Βενιζέλος» και «Κρήτη ΙΙ», τα οποία δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Κρήτης, παρέχοντας άμεσες πληροφορίες για το κλίμα και τον καιρό στους Έλληνες και ξένους επιβάτες.

Στο περίπτερο-έκθεση με τίτλο «Ο καιρός και το κλίμα της Κρήτης», γίνεται προβολή βίντεο στα ελληνικά και αγγλικά, τα οποία παρουσιάζουν με κατανοητό τρόπο το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Κρήτης ανά εποχή, καθώς και τους υδατικούς πόρους του νησιού.

Γίνεται επίσης προβολή των τρεχουσών συνθηκών στο νησί, προβάλλοντας σε ξεχωριστή οθόνη μετρήσεις από το δίκτυο των 45 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, δορυφορικές μετρήσεις της θερμοκρασίας της θάλασσας, καθώς και προγνώσεις του καιρού για τις πόλεις της Κρήτης και τις περισσότερες παραλίες της.

Υπάρχουν επίσης διαδραστικά παιχνίδια με θέμα τον καιρό και το κλίμα, ενώ θα διανέμονται στους επισκέπτες των περιπτέρων κάρτες με τυπωμένα διασκεδαστικά παιχνίδια σχετικά με τον καιρό (στα ελληνικά και αγγλικά).

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.