Το μετέωρο βήμα του Ντάισελμπλουμ: Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζήτησε να παραιτηθεί

Το μετέωρο βήμα του Ντάισελμπλουμ: Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζήτησε να παραιτηθεί

Την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup ζήτησε ο επικεφαλής της ομάδας του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γερμανός χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ, τονίζοντας ότι ο Ολλανδός κεντροαριστερός πολιτικός δεν απολαμβάνει πλέον της εμπιστοσύνης της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ έγιναν στη Μάλτα, όπου αρχίζουν οι εργασίες του Συνεδρίου του ΕΛΚ, υπό το φως της επίσημης έναρξης των διαβουλεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα «προεόρτια» του Συνεδρίου άρχισαν ωστόσο την Τρίτη, με ομιλίες του προέδρου του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ και του κ. Βέμπερ, ο οποίος έθεσε, μεταξύ άλλων, και επισήμως το θέμα εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ μετά τις δηλώσεις στις οποίες προέβη σχετικά με τις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Καθόλου δημοφιλής ο Ντάισελμπλουμ – Ποιοί έχουν ζητήσει να παραιτηθεί

Την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε ζητήσει επίσης και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, ο Ματέο Ρέντσι ενώ και η Κομισιόν είχε αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του. 

Υπενθυμίζουμε ότι διακριτικές αποστάσεις απο τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ είχε λάβει επίτροπος Μαργκερίτα Βεστάγκερ, σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ενώ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ανέφεραν πως ο Ντάισελμπλουμ, πλέον, δεν τους εκπροσωπεί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει το λόγο το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι ομιλίες – την Πέμπτη – της καγκελαρίου της Γερμανίας και επικεφαλής της γερμανικής Κεντροδεξιάς Άγκελα Μέρκελ, καθώς και των προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Αντόνιο Ταγιάνι, οι οποίοι ανήκουν επίσης στο δυναμικό της παράταξης.

Από ελληνικής πλευράς βρίσκονται επίσης στη Μάλτα ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός και μέλος του ευρωπαϊκού πολιτικού ινστιτούτου «Μάρτενς» Αντώνης Σαμαράς, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ., ο Κώστας Κυρανάκης, πρόεδρος την νεολαίας του ΕΛΚ, καθώς και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter