Το Μεξικό ζητά από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τον οικονομικό αποκλεισμό της Κούβας

Το Μεξικό ζητά από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τον οικονομικό αποκλεισμό της Κούβας

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να θέσουν τέλος στο οικονομικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει στην Κούβα, ώστε να βοηθήσουν την χώρα αυτή μετά τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες δεκαετίες στο νησί, στις οποίες συμμετέχουν οργισμένοι πολίτες που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις βασικών ειδών.

«Η αλήθεια είναι ότι εάν κάποιος θέλει να βοηθήσει την Κούβα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει τον αποκλεισμό της Κούβας, όπως απαιτεί η πλειοψηφία των χωρών του κόσμου», δήλωσε ο Λοπές Ομπραδόρ κατά την διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, ο Ομπραδόρ απέρριψε κάθε ξένη “παρεμβατική προσέγγιση” στην κατάσταση στην Κούβα, και προσφέρθηκε να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια.

Το Μεξικό μπορεί να “βοηθήσει με την προμήθεια φαρμάκων, εμβολίων και ό,τι είναι απαραίτητο, καθώς και τρόφιμα, γιατί η υγεία και η τροφή είναι θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα”, που δεν χρειάζονται “παρεμβατική πολιτική διαχείριση”, δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter