To μήνυμα του Australian Open στον Τσιτσιπά: «Στέφανε, σε περιμένουμε του χρόνου»

To μήνυμα του Australian Open στον Τσιτσιπά: «Στέφανε, σε περιμένουμε του χρόνου»

H τρελή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά προς την κορυφή του παγκόσμιου τένις σταμάτησε στα χέρια του μοναδικού τενίστα που σήμερα μοιάζει ανίκητος για τα δεδομένα του νεαρού Έλληνα. 

Αλλά και ποιος μπορεί να νικήσει τον Ράφα Ναδάλ; Ο σπουδαίος Καταλανός, με τους 17 τίτλους Grand Slam στο παλμαρέ του, έφτασε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν χωρίς να χάσει έστω ένα σετ: έξι αγώνες, έξι νίκες με 3-0! Την Κυριακή τον περιμένει στη Μελβούρνη ο Νόβακ Τζόκοβιτς, εκτός αν ο νεαρός Γάλλος Πουίγ κάνει την έκπληξη στον δεύτερη ημιτελικό.

Το κλειδί του ημιτελικού ήταν το δεύτερο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-2 και οι δύο τενίστες έφτασαν στο 4-4. Ωστόσο, ένας χαμένος πόντος στο φιλέ έδωσε στον Ναδάλ το πολύτιμο break και ουσιαστικά «τελείωσε» τον Τσιτσιπά. Το 20χρονο Ελληνόπουλο απογοητεύτηκε και δεν κέρδισε ούτε ένα σετ στο υπόλοιπο του παιχνιδιού: 2-6, 4-6, 0-6. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 46 λεπτά.

«Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα αμφισβητήσει το μέλλον του Στέφανου», είπε ο θριαμβευτής Ναδάλ. «Έχει τα πάντα στο παιχνίδι του και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Θα γίνει πρωταθλητής και θα κατακτήσει πολλά τρόπαια. Για εμένα, ήταν μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσω έναν τενίστα αυτής της γενιάς. Σημαίνει πολλά, ότι έφτασε ως εδώ».

Ο 32άχρονος Ναδάλ θα παίξει για 5η φορά σε τελικό του Australian Open. Ο Τσιτσιπάς, βεβαίως, έγινε ο δεύτερος νεαρότερος τενίστας (μετά τον Τζόκοβιτς) που συμμετείχε στην τετράδα ενός τουρνουά Grand Slam. Aποχαιρέτισε τους Αντίποδες στρογγυλοκαθισμένος στο νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ μοιάζει θέμα εβδομάδων να πατήσει στο Top-10. 

Ο Τσιτσιπάς μετά την πρόκρισή του στους «4» της διοργάνωσης, διπλασίασε τα κέρδη του με το ποσό να αγγίζει τα 920.000 δολάρια Αυστραλίας δηλαδή περίπου 580.000 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter