Το μισογυνικό άρθρο του Καμπουράκη και οι… τίτλοι που θα μπορούσε να βάλει

Το μισογυνικό άρθρο του Καμπουράκη και οι… τίτλοι που θα μπορούσε να βάλει

Ένα από τα θέματα των ημερών ήταν η παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου από το υπουργείο Εργασίας με πολλούς να το σχολιάζουν ποικιλοτρόπως. Η προσέγγιση όμως του γνωστού δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη ήταν το… κάτι άλλο.

Σε άρθρο του λοιπόν στην ιστοσελίδα liberal.gr με τίτλο «Δεν είναι μια αφελής Αμερικάνα…», ο Δημήτρης Καμπουράκης εξαπολύει ένα μισογυνικό οχετό χαρακτηρισμών εναντίον της Ράνιας Αντωνοπούλου αλλά και όλων των γυναικών που έχουν υψηλόβαθμες θέσεις στο υπουργείο, σε ένα κείμενο που… μόνο ως χιουμοριστικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός δημοσιογράφος προσπάθησε να σχολιάσει την παραίτηση Αντωνοπούλου από την πιο… αρσενική σκοπιά αναφέροντας στην αρχή του άρθρου πως «όσοι ξέρουν από καλό management, λένε πως ποτέ δεν αφήνεις πολλές γυναίκες μόνες σ’ έναν εργασιακό χώρο, δίχως να βάλεις ανάμεσα τους κάποιον (ταλαίπωρο) άντρα που λειτουργεί εξισορροπητικά. Διαφορετικά, είναι ζήτημα χρόνου να πλακωθούν οι γυναίκες μεταξύ τους για γελοίους ανταγωνισμούς και η δουλειά να πάει κατά διαόλου». Ο Καμπουράκης δεν το σταματάει εδώ όμως αλλά συνεχίζει ακάθεκτος: «Τώρα λοιπόν που άδειασε μια θέση στο υπουργείο εργασίας, ας χώσει εκεί ο Πρωθυπουργός κάποιο αρσενικό, ώστε να πάψει η γελοία πολεμική κατάσταση που επικρατούσε ως χθες με τις υπουργίνες, τις αναπληρώτριες και τις υφυπουργίνες».

Στη συνέχεια ο «ματσό» Μητσάρας (στη συγκεκριμένη περίπτωση το Δημήτρης φαντάζει… λίγο) Καμπουράκης κάνει λόγο ότι οι γυναίκες στο υπουργείο δεν μιλιόντουσαν μεταξύ τους, πως «υπουργοποιήθηκαν με ταγάρια κι τώρα είναι μέσα στο εισαγόμενο συνολάκι και το μπότοξ» και άλλα κλασικά εικονογραφημένα…

Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε απλά να προτείνουμε κι άλλους τίτλους για το πόνημά του γιατί ο συγκεκριμένος που έχει μάλλον κρύβει το βαθύτερο νόημα του σκεπτικού του…

«Κάνανε τα υπουργεία σαν τα ταγέρ τους»

«Τα αρσενικά θα σώσουν την κατάσταση»

«Πήρε τον άντρα στον λαιμό της»

«Όταν βάζεις γυναίκες σε θέσεις όλα πάνε κατά διαόλου»

Ενώ μπορεί να προτιμήσει και το πιο παιδικό (για να κάνει και άνοιγμα σε πιο νεανικό κοινό) «Αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter