Το «Μουσικό ημερολόγιο» του Κώστα Μπαλαχούτη

Ο Βασίλης Τσιτσάνης με τη Μαρίκα Νίνου και τον Γιώργο Μανισαλή

Κυκλοφόρησε το «Μουσικό ημερολόγιο 2020» από το Ogdoo Music Group.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει το ελληνικό τραγούδι όσο λίγοι, δημιούργησε και φέτος με αγάπη και μεράκι το μουσικό του ημερολόγιο, μια μίνι-κιβωτό γνώσης επικεντρωμένη στους ανθρώπους που χάραξαν το ελληνικό πεντάγραμμο. Το «Μουσικό ημερολόγιο» που ξεκίνησε για πρώτη φορά το ταξίδι του στις αρχές της νέας χιλιετίας, κυκλοφορεί για το 2020 εμπλουτισμένο και ανανεωμένο, περιλαμβάνοντας συνολικά 700 μικρά βιογραφικά των σημαντικότερων δημιουργών αλλά και όσων έβαλαν το λιθαράκι τους σε αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως ελληνικό τραγούδι.

Περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν τις μεγάλες συνεργασίες και τα γεγονότα-σταθμούς στη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Βασίλη Τσιτσάνη, της Μαρίκας Νίνου, του Πρόδρομου Τσαουσάκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Νίκου Καββαδία, του Γιώργου Μαργαρίτη, του Πυθαγόρα, της Βάσως Αλαγιάννη, του Ορφέα Περίδη και πολλών άλλων οι οποίοι, μέσα από την πένα του συγγραφέα και ερευνητή του ελληνικού τραγουδιού, αφήνουν το στίγμα τους στην κάθε μέρα της νέας χρονιάς. Γιατί όπως γράφει και ο ίδιος στην εισαγωγή: «Είμαστε ένας λαός που συνοδεύει κάθε έκφανση της ζήσης με τραγούδια και σκοπούς. Από την κούνια μέχρι και το φινάλε!».

Info

Μουσικό ημερολόγιο 2020

Κώστας Μπαλαχούτης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ogdoo Music Group

ISBN: 978-618-82025-5-9

ΣΕΛ: 448

ΤΙΜΗ: €15,00

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.