Το μπαλάκι στο Μαξίμου πετά η Ράνια Αντωνοπούλου μετά τη δυσφορία Τσίπρα

Το μπαλάκι στο Μαξίμου πετά η Ράνια Αντωνοπούλου μετά τη δυσφορία Τσίπρα

Το μπαλάκι στο Μέγαρο Μαξίμου πετά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου για το θέμα της επιδότησης ενοικίου που εισέπραττε, απαντώντας στην δυσφορία του πρωθυπουργού που δημοσιοποίησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με ανακοίνωσή της η κα. Αντωνοπούλου, επί της ουσίας σημειώνει, ότι έκανε χρήση του νόμου, κάνει λόγο για «πρόνοια του νομοθέτη» που «απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις».

Η κα. Αντωνοπούλου αναφέρεται σε νόμο του 1994 ο οποίος προέβλεπε αποζημίωση ενοικίου για βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς το οποίο κατέβαλε η Βουλή και οποίο άλλαξε το 2015 ο τότε υπουργός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας προκειμένου η αποζημίωση των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών να δίνεται από το κράτος και όχι από τη βουλή της οποίας δεν ήταν μέλη.

Εκ των πραγμάτων και μετά τη δημοσιοποίηση της δυσαρέσκειας του πρωθυπουργού από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για το θέμα, το λόγο τώρα έχει το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα η κα. Αντωνοπούλου δηλώνει ότι κίνησε ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων έχοντας «πλήρη επίγνωση» όπως λέει «ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του».

«Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και ζητά από τους συμπολίτες της να την κρίνουν για το έργο της, «όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης μας. Με άλλα λόγια, ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν ένα ηθικό ζήτημα της χώρας» τονίζει.

Όπως γράφει η αναπληρώτρια υπουργός αντιλαμβάνεται πως «κάθε παροχή ακόμα και νόμιμη εξοργίζει τον κόσμο, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες αγωνιούν για την κατοικία τους, το εισόδημά τους, τα δάνειά τους».

«Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου» υπογραμμίζει.

Τέλος θέτει τον εαυτό της στη διάθεση του πρωθυπουργού που όπως αναφέρει πριν τρία χρόνια την πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό. «Αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω» λέει.

Όλη η ανακοίνωση της κας Αντωνοπούλου

«Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου.

Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Διευκρινίζω ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν.

Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση.

Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου».

Δυσφορία Τσίπρα, σύμφωνα με τον Τζανακόπουλο

Τη δυσφορία του πρωθυπουργού για το θέμα της επιδότησης ενοικίου που εισέπραττε η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, δημοσιοποίησε το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος αποκάλυψε και τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στην κα. Αντωνοπούλου για το θέμα μέσω του οποίου ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη διαφωνία του με τη χρήση της διάταξης (του 2015) όπου δίνει το δικαίωμα σε βουλευτές και υπουργούς εκτός Αττικής να εισπράττουν επίδομα κατοικίας και μάλιστα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια αφού σε αυτήν την περίπτωση όλοι θα περνούσαν κάτω από τον πήχυ.

«Ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης από εκεί και πέρα περιμένουμε και την δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Η γνώμη του Πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών τόσο των βουλευτών, όσο και των υπουργών με διατάξεις που αφορούν τη φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό στίγμα της κυβέρνησης», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Τζανακόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter