Το Μπόλιγουντ πάει Πάπιγκο

Το Μπόλιγουντ πάει Πάπιγκο

Τα_x000D_
λιθόστρωτα σοκάκια του Πάπιγκου, κάτω από τα επιβλητικά βουνά, έγιναν πριν από_x000D_
λίγες μέρες το φόντο μιας ταινίας τρόμου μπολιγουντιανής παραγωγής. 

Πρόκειται για μια camp movie σε σκηνοθεσία Ρατζίβ Ρούγια με τον τίτλο «Mushkil» -σημαίνει δύσκολο- και αφορά μια παρέα νέων που ζει τις τέλειες διακοπές στην εξοχή μέχρι τη στιγμή που όλα ανατρέπονται. Από τη μια στιγμή στην άλλη οι ήρωες καταδυναστεύονται από σατανικά πνεύματα που τους αναγκάζουν να μπουν σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο την εξιλέωση της ψυχής τους.

Για την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ραζνίες Ντουγκάλ, Κουνάλ Ρόι Καπούρ, Νάζια Χουσεΐν, Αρτσένα Σαστρί και Σάφακ Ναζ, μιλήσαμε με τον executive producer Μάρκο Κιμιωνή, ο οποίος εξήγησε ότι η ιδέα να γυριστεί μια ταινία του Μπόλιγουντ στη χώρα μας ξεκίνησε από τον ίδιο και την ομάδα του στην ProFilm Productions πριν από δύο χρόνια, στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πεδίο ανάπτυξης που να συνδυάζει τον τουρισμό με την κινηματογραφική παραγωγή. «Το Μπόλιγουντ είναι μια πολύ υγιής αγορά» λέει εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει στόχο να αποτελέσει τη βάση ώστε να χτιστούν σχέσεις εμπιστοσύνης και παραγωγικότητας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της επαγγελματικής κινηματογράφησης. Αν και τα μπάτζετ είναι χαμηλότερα απ’ ό,τι στο Χόλιγουντ, το Μπόλιγουντ δουλεύει με όρους κινηματογραφικής βιομηχανίας που δεν συναντάμε στις δικές μας παραγωγές. Υπάρχουν, για παράδειγμα, εξειδικευμένοι σκηνοθέτες για σκηνές δράσης, σκηνοθέτες που αναλαμβάνουν μόνο τις χορογραφίες.

Εχοντας μελετήσει σε βάθος την ινδική κινηματογραφική παραγωγή ο κ. Κιμιωνής ήρθε σε επαφή με τον γνωστό παραγωγό του Μπόλιγουντ Ραβίντερ Ντάρια, ο οποίος δέχτηκε να γυρίσει την ταινία στη χώρα μας. «Ερωτεύτηκε την Ελλάδα όταν ήρθε εδώ και διαπίστωσε ότι οι δύο πολιτισμοί έχουν πολλά κοινά σημεία όπως είναι η αντίληψη περί οικογένειας. Ο Ραβίντερ είναι πολύ υπεύθυνος άνθρωπος, με αξίες και αρχές. Μιλώντας μαζί του, έστω και για λίγες ώρες, καταλαβαίνεις αμέσως ότι λειτουργεί με την καρδιά του. Πάντα βρίσκεται δίπλα στους συνεργάτες του και διατηρεί στην καθημερινότητά του μια απλότητα και μια ευγένεια» λέει ο κ. Κιμιωνής.

Ο Ραβίντερ Ντάρια θεωρεί ότι η χώρα μας προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για την ταινία του και δηλώνει γοητευμένος από τη φυσική ισορροπία που υπάρχει σε όλα τα πράγματα. «Από τη μια πλευρά έχουμε τα άγρια βουνά με τα χιόνια, τα ποτάμια, τις λίμνες και από την άλλη τις όμορφες παραλίες» λέει. Βρίσκει τους κατοίκους του Πάπιγκου τόσο ζεστούς και φιλόξενους που «δεν ένιωσα ούτε στιγμή ότι βρισκόμουν με ανθρώπους που ανήκουν σε άλλη κουλτούρα».

Και για τον πρωταγωνιστή Ραζνίες Ντουγκάλ, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει στεφθεί Mr India 2003, η χώρα μας ξεχωρίζει για την ομορφιά της. «Ως σούπερ μόντελ και ηθοποιός έχω γυρίσει όλο τον κόσμο, όμως η χώρα σας είναι πραγματικά ξεχωριστή. Είναι εντυπωσιακή η ζεστασιά του κόσμου και το γεγονός ότι είναι πρόθυμοι να μάθουν τόσα πράγματα. Οι άνθρωποι στο Πάπιγκο μου έκαναν δώρο ένα μπουφάν, σοκολάτα και μερικά σουβενίρ. Σίγουρα θα ξανάρθω, μαζί με την οικογένειά μου αυτήν τη φορά».

Η ομάδα των σαράντα πέντε συντελεστών βρίσκεται αυτές τις μέρες στα Σύβοτα, ενώ τα γυρίσματα θα συνεχιστούν στην Πάτρα και θα ολοκληρωθούν στην Αθήνα. Αφού ολοκληρωθεί και το post production η ταινία θα προβληθεί στην Ινδία και την Ελλάδα και σε δεύτερη φάση θα γίνει προσπάθεια προώθησής της και σε άλλες χώρες. Μέχρι τότε γίνονται οι επαφές για την επόμενη ταινία του Μπόλιγουντ που θα γυριστεί με φόντο τα ελληνικά τοπία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter