Το ΝΑΤΟ συγχαίρει την… «απομονωμένη» Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το ΝΑΤΟ συγχαίρει την… «απομονωμένη» Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ένα αναπάντεχο χτύπημα για την ελληνική διπλωματία που χρεώνεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώθηκε την Τρίτη, καθώς το ΝΑΤΟ συνεχάρη δημοσίως την (απομονωμένη κατά την ελληνική κυβέρνηση) Τουρκία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προκαλώντας αντίδραση με… χρονοκαθυστέρηση από το υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ένα φάουλ άνευ προηγουμένου προχώρησε το ΝΑΤΟ, και συγκεκριμένα το Νατοϊκό Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων, καθώς με ανάρτησή του συνεχάρει την Τουρκία για την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της, για τη νίκη της το 1922 και για την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σήμερα είναι η 100η επέτειος από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση άτοπη και απαράδεκτη.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να προβούν σε ανάλογη παράσταση και οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ στο Ανώτατο Στρατηγείο (SHAPE), που υπάγεται στο Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter