Το νέο 50άρικο – Με την ευχή να το αγγίζουμε συχνά! (Video)

Το νέο 50άρικο – Με την ευχή να το αγγίζουμε συχνά! (Video)

Στις 4 Απριλίου κυκλοφορεί το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που θα αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον το οποίο έχει συμπληρώσει 15 χρόνια κυκλοφορίας και το οποίο παραχαράσσεται εύκολα!

Όπως αναφέρεται τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ κατέγραφαν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, το ποσοστό των πλαστών τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ αυξήθηκε και το αντίστοιχο ποσοστό των 50 ευρώ μειώθηκε. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στο 80,3% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.

Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ περιλαμβάνει ένα παράθυρο με προσωπογραφία – ένα νέο και καινοτόμο χαρακτηριστικό που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ της σειράς «Ευρώπη».

Η ιδιαιτερότητα του νέου χαρτονομίσματος είναι ότι όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, ένα διαφανές παράθυρο στο επάνω μέρος του ολογράμματος αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής από την ελληνική μυθολογία, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου.

Τα παλαιά χαρτονομίσματα παραμένουν σε ισχύ και θα ανταλλαχτούν σταδιακά από τις εθνικές τράπεζες των κρατών-μελών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter