Το νέο αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε

Το νέο αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε

Θρασύδειλοι, όπως αποδείχθηκε την επόμενη μέρα, ομοφοβικοί, ακροδεξιοί και σίγουρα αμόρφωτοι «ταλιμπαν», μεταξύ των οποίων δυστυχώς και ανήλικοι, επιτέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους σε δύο τρανς άτομα επειδή είχαν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από τον δικό τους.

Σαν αγέλη λύκων, ούρλιαζαν κατά των τρανς ατόμων, τα οποία βρήκαν καταφύγιο σε ένα κατάστημα εστίασης για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Δεν πείραξαν κανένα, απλά η αισθητική τους ήταν αντίθετη με τη ματσίλα και την πατριαρχία που έπεφτε από τα μπατζάκια των δραστών και κυλούσε μέχρι το Θερμαϊκό.

*** Ήταν «ανώμαλοι», αφού δεν τους είπαν ποτέ οι γονείς τους, οι δάσκαλοί τους και δεν ξέρω ποιοι άλλοι, ότι ανώμαλο είναι να κυνηγάς κάποιον επειδή είναι διαφορετικός από σένα. Η επίθεση σε δύο νέα παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να ήταν γιοι μας, αδέρφια μας, ανίψια μας, εγγόνια μας, έχει υπογραφές και δεν είναι των ίδιων των δραστών.
Οι υπογραφές ανήκουν σε κάποιους παπάδες, ακροδεξιούς πολιτικούς, τηλεπερσόνες του τίποτα, influencers του πάτου του πηγαδιού και ψεκασμένων που έχουν δημόσιο βήμα και μπορούν διά του λόγου να ξεράσουν ομοφοβικό, ρατσιστικό μίσος και να μολύνουν νέα μυαλά.

*** Δεν είχαμε δώσει ποτέ, ως κοινωνία, δικαίωμα, ε;

*** «Έχω συνηθίσει αυτές τις συμπεριφορές. Δέχομαι τουλάχιστον 1-2 επιθέσεις τη μέρα», είπε το ένα από τα δύο άτομα που δέχθηκαν την επίθεση. Το βίντεο ανέβασε ένας γιατρός στο twitter και δυστυχώς έκανα το λάθος να διαβάσω τα σχόλια των χρηστών, από κάτω, για καταλάβω ότι δεν ζουν αυτοί που αντιδρούν στο διαφορετικό ανάμεσά μας.
Εμείς ζούμε ανάμεσά τους.

*** Τι ένωσε όλα αυτά τα ούγκανα στην Πλατεία Αριστοτέλους; Η αστυνομία και η εισαγγελία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της οργανωμένης επίθεσης; Διότι όλοι αυτοί και εθνικιστικό στέκι έχουν και site έχουν και κανάλι στο youtube έχουν και δράσεις έχουν κι από όλα. Όπως παλιά…

*** Σε όλα τα παραπάνω ήρθε η φωτογραφία ομοιώματος – με κόκκινα εσώρουχα και κόκκινα χείλη – του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο έκαψαν ως καρνάβαλο στην Κέρκυρα. Ούγκανοι σεξιστές, τύπου Νεάντερταλ, άδραξαν την ευκαιρία των αποκριών και θέλησαν να κάνουν γνωστό το φασισταριό που κρύβουν μέσα τους και εκτός των οικογενειών τους.
Το κατάφεραν…

*** «Αν με ρωτήσει κάποιος λοιπόν σαν πατέρας τι φοβάμαι για το αύριο του παιδιού μου, θα του απαντήσω ότι δεν με φοβίζει να μεγαλώσει σε μια κοινωνία με παράτυπους μετανάστες, με παιδιά με μαθησιακά και νοητικά προβλήματα, ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους και διαφορετικούς ανθρώπους. Με φοβίζει να μεγαλώσει ανάμεσα σε ρατσιστές φοβικούς και εθνικιστές με μίσος για την διαφορετικότητα, μακριά από την αγάπη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ολυμπιονίκης Τάε Κβον Ντο. 1979-2022.

*** Υπάρχει βέβαια και η Θεσσαλονίκη του φωτός, της αγάπης. Το ίδιο ισχύει παντού, αλλά δεν φτάνει…

*** Λεκτική επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης, στην οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Γρήγορα όμως μπήκε τέλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ωστόσο, επανέφερε στον δημόσιο διάλογο τη θεωρία των δύο άκρων. Το καταφύγιο και το «πλυντήριο» της δεξιάς, δηλαδή.
Μπράβο, όχι μπράβο…

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter