Το νέο μυθιστόρημα του Μισέλ Ουελμπέκ

Το νέο μυθιστόρημα του Μισέλ Ουελμπέκ

Το βιβλίο «Εκμηδένιση» του Μισέλ Ουελμπέκ κυκλοφορεί σε μετάφραση από τα γαλλικά του Γιώργου Καράμπελα, από τις εκδόσεις Εστία.

Πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις, αρχικά ηλεκτρονικές και σταδιακά ολοένα πιο υλικές, με στόχους φαινομενικά ασύνδετους μεταξύ τους, συγκλονίζουν την παγκόσμια οικονομία. Στο μεταξύ, η γαλλική πολιτική σκηνή αναδιατάσσεται· με πρωτοβουλία των πρωτοπόρων «μεταδημοκρατών» αρχόντων της, η Γαλλία ζει μια νέα βιομηχανική επανάσταση, φιλοδοξώντας να επιστρέψει στις βασικές αρχές της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο διεθνές οικονομικό χάος και στον εσωτερικό πολιτικό αναβρασμό, άμεσα εμπλεκόμενος βρίσκεται ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ο Πωλ, ο οποίος αποφασίζει να αναθεωρήσει τις προσωπικές και οικογενειακές του σχέσεις πριν να είναι πολύ αργά – για τον ίδιο, για τα αγαπημένα του πρόσωπα, για τον πλανήτη.
Αστυνομικό θρίλερ, πολιτικό δράμα, οικογενειακή σάγκα, ερωτική και υπαρξιακή περιπλάνηση: τα πολλαπλά επίπεδα της “Εκμηδένισης” αλληλοκαλύπτονται αδιάκοπα με ορίζοντα όλων τους τη φθορά και τον επικείμενο αφανισμό – κατά παραδόξως κλιμακούμενη σειρά σπουδαιότητας: του παγκόσμιου συστήματος, μιας ανεπτυγμένης χώρας μεσαίου μεγέθους, μιας αντιπροσωπευτικής οικογένειας αυτής της χώρας, και τελικά ενός και μόνο ατόμου.

Η “Εκμηδένιση” είναι ταυτόχρονα έργο ωριμότητας, ανατομία μιας απειλητικής κοινωνικής πραγματικότητας, της σύγχρονης και ίσως της μελλούμενης, παθιασμένο μανιφέστο ενός βαθύτατου υλιστικού ανθρωπισμού και, προπάντων, μια συναρπαστική μυθοπλασία.

Μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος, ποιητής με παγκόσμια απήχηση, ο Μισέλ Ουελμπέκ τιμήθηκε το 2010 με το Βραβείο Γκονκούρ για το μυθιστόρημά του “Ο χάρτης και η επικράτεια”. Το τελευταίο του βιβλίο, “Παρεμβάσεις 2020”, κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2021. Προσεχώς θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις της Εστίας το δοκίμιό του “Σοπενάουερ παρόντος” (εισαγωγή Agathe Novak-Lechevalier, μετάφραση Γιώργου Καράμπελα).

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter