Το νέο παραλήρημα του Αμβρόσιου έχει απ’ όλα: Εμφυλιοπολεμικές ιαχές, ρατσισμό και επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ

Το νέο παραλήρημα του Αμβρόσιου έχει απ’ όλα: Εμφυλιοπολεμικές ιαχές, ρατσισμό και επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ

Το γνωμικό ότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης φαίνεται πως είχε κατά νου ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, όταν συνέτασσε κείμενο-απάντηση στην οξεία κριτική που του άσκησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΛΑΕ για τις πρόσφατες δηλώσεις του, ότι προτιμά να τον χαρακτηρίζουν φασίστα παρά «κατσαπλιά».

Σε ένα έτσι κι αλλιώς παραληρηματικό κείμενο ο «άγιος Καλαβρύτων» επαναλαμβάνει τον λόγο που εκφώνησε, και τονίζει το επίμαχο σημείο:

«Κάποιοι μάλιστα αποτόλμησαν να μας χαρακτηρίσουν: Αμβρόσιος ο Ναζιστής, Αμβρόσιος ο Χουντικός, Αμβρόσιος ο Εθνικιστής, Αμβρόσιος ο Χρυσαυγίτης, Αμβρόσιος ο Ακροδεξιός, Αμβρόσιος ο Φασίστας.

Οπωσδήποτε τα κορυφαία προσωνύμια, τα οποία κατά καιρούς μου έχουν αποδώσει κάποιοι «φανατικοί» φίλοι μου είναι δύο: Αμβρόσιος, ο συνεργάτης των Γερμανών στην καταστροφή των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943 και Αμβρόσιος ο διαφωτιστής στη Γυάρο!

Προς όλους αυτούς από τη θέση αυτή απαντώ: Αγαπητοί μου Φίλοι, Προτιμῶ οποιοδήποτε από όλα αυτά τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της Πατρίδος! Δηλ. Προτιμώ να με αποκαλείτε Φασίστα, όχι όμως …….Κατσαπλιά! ούτε Συμμορίτη! ούτε άθεο και αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη! Κάλλιο Φασίστα, παρά Κατσαπλιά!».

Στη συνέχεια επιδίδεται σε ένα εμφυλιοπολεμικό κήρυγμα για τη δράση του ΔΣΕ που θυμίζει πράγματι… διαφωτιστή της Γυαρού, ενώ καταλήγει με μία -γεμάτη χριστιανική αγάπη- επίθεση «στην οικογένεια του μετανάστη μικρού μαθητή Αχμέτ» η οποία -σύμφωνα με στοιχεία διαθέσιμα μόνο στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, προφανώς- «παίρνει 2.174 ευρώ σε επιδόματα».

Αυτή τη φορά είμαστε σχεδόν σίγουροι πως πιο κάτω δεν έχει…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter