Το νέο πάρκο στο Τροκαντερό εγκαινίασαν Ρένα Δούρου – Στέργιος Πιτσιόρλας

Το νέο πάρκο στο Τροκαντερό εγκαινίασαν Ρένα Δούρου – Στέργιος Πιτσιόρλας

Τα εγκαίνια του νέου Πάρκου Αγίου Γεωργίου – Τροκαντερό τέλεσαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη.Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Το πάρκο έχει έκταση 22 στρεμμάτων που βρίσκεται πέριξ του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Π. Φαλήρου και περιλαμβάνει τα ανοιχτά γήπεδα του περιβάλλοντος χώρου, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Με την συγκεκριμένη δράση δημιουργείται ένας σημαντικός ζωτικός χώρος αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής , ξεκούρασης και χαλάρωσης που μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μόνο από τους Δημότες και τους κατοίκους της Πόλης αλλά και από τους επισκέπτες του συγκεκριμένου σημείου και γενικότερα από τους κατοίκους των όμορων Δήμων.

Αναλυτικά η παρέμβαση αφορά :

Τον χώρο μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου

Τον χώρο πρασίνου δίπλα από το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο και

Τους διαδρόμους που σχηματίζονται ανάμεσα στα ανοιχτά γήπεδα και τον περιβάλλοντα χώρο.

Το έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την παραλιακή ζώνη της Πόλης καθώς αφορά σημαντικής επισκεψιμότητας αθλητικούς χώρους ενώ η θέση του χώρου στην είσοδο της Πόλης αναδεικνύει την σημασία της παρέμβασης, μετατρέποντας και ξαναζωντανεύοντας ένα χώρο εγκαταλελειμμένο και παραμελημένο. Πρόκειται για σημαντική ανάπλαση που ενσωματώνει ήπιες χρήσεις στον ευρύτερο χώρο δημιουργώντας ένα σημαντικό πόλο χαλάρωσης και κοινωνικής συναναστροφής για τους κατοίκους και τους Δημότες με αιχμή πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, διατηρούνται τα υφιστάμενα επίπεδα του φυσικού εδάφους με κάποιες περιορισμένες τοπογραφικές τροποποιήσεις ενώ ο χώρος διατηρεί την φυσιογνωμία του με ήπιες παρεμβάσεις εμπλουτισμού της υφιστάμενης βλάστησης. Επίσης, σημαντικό μέρος της παρέμβασης περιλαμβάνει επένδυση με χλοοτάπητα, γραμμικές φυτεύσεις δένδρων και δημιουργία λωρίδων πρασίνου με πρόβλεψη για εγκατάσταση αυτόματου συστήματος άρδευσης.

Επίσης αποξηλώθηκαν τα φθαρμένα καθιστικά και αντικαταστάθηκαν με 32 καινούρια ενώ τοποθετήθηκαν και 30 αυτόνομοι φωτοβολταϊκοί φωτιστικοί ιστοί ύψους 4,5 μέτρων προκειμένου να ενισχυθεί και να εμπλουτισθεί ο φωτισμός. Ενδεικτικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι φυτεύτηκαν : 2.420 υψηλoί θάμνοι, 345 μεγάλα δέντρα (κυπαρίσσια ,κουκουναριές, χαρουπιές) ενώ καλύφθηκαν με γκαζόν 13 στρέμματα.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, η Περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας για να ολοκληρωθεί σήμερα. Και μόνο αυτή η διαπίστωση φανερώνει πόσα ακόμη πρέπει να γίνουν, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με όρους χρηστής διοίκησης, αποτελεσματικότητας, στην υπηρεσία του πολίτη. Φανερώνει πόσα πρέπει όλοι μας, ο καθένας από τη θεσμική του θέση, να κάνουμε, μακριά από μικροκομματικές λογικές και προσωπικές στρατηγικές, για να αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες και κακές πρακτικές που υποβαθμίζουν και αποδυναμώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Δράττομαι της παρουσίας των εκπροσώπων των κομμάτων σε τούτη την εκδήλωση», συνέχισε η Περιφερειάρχης, «για να καλέσω όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος χωρίς προσχήματα και χρονοτριβές, να πάρουν μέρος στον γόνιμο διάλογο που αναπτύσσεται ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος και της μεταρρύθμισης του καλλικρατικού πλαισίου. Γιατί μόνο μέσα από τον δημόσιο διάλογο, την αντιπαράθεση και τελικά τη σύνθεση, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στις απαραίτητες αλλαγές που θα ενδυναμώσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθιστώντας την πραγματική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών και όχι ετεροδιοίκηση όπως είναι σήμερα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter