Το νέο βιβλίο του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα παρουσιάζεται στην Καισαριανή

Το νέο βιβλίο του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα παρουσιάζεται στην Καισαριανή

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα με τίτλο «Το τελευταίο ραντεβού». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χρήστος Βοσκόπουλος (δήμαρχος Καισαριανής), Νικόλας Βουλέλης (Διευθυντής της Εφημερίδας των Συντακτών) και Ευάγγελος Αντώναρος (πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος). 

Η είσοδος είναι ελεύθερη 

Με το τρίτο του βιβλίο «Το Τελευταίο Ραντεβού», η κεντρική διάθεση του οποίου γίνεται από το βιβλιοπωλείο Έναστρον, ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας μάς ταξιδεύει πενήντα και εξήντα χρόνια πίσω στο παρελθόν και ακόμα πιο μακριά και μας προτρέπει να ζήσουμε μαζί του ξανά εκείνα τα ανέμελα χρόνια μας και, τον πρώτο πλατωνικό έρωτα των παιδικών μας χρόνων, με αφορμή ένα όμορφο ρομαντικό τραγούδι. 

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν είναι συγγραφέας, αλλά ένας απλός αφηγητής που χρειάστηκε να επιστρατεύσει μερικές σκέψεις και λεπτομέρειες κρυμμένες στο χρονοντούλαπο δεκαετιών, για να μας περιγράψει με γλαφυρό τρόπο πώς βίωσε την παιδική του ηλικία, στα δύσκολα και επικίνδυνα χρόνια της Kατοχής, τον εμφύλιο, την επαγγελματική του σταδιοδρομία και παράλληλα το πρώτο σκίρτημα της καρδιάς του και τον πρώτο του έρωτα, έναν έρωτα που έμελλε να ολοκληρωθεί στο τέλος της ζωής του. 

Είναι μια ιστορία-αφήγημα, που υπήρχε βαθιά μέσα στην καρδιά του από πολύ καιρό και επιθυμούσε να την εξωτερικεύσει, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορούσε να λυτρωθεί από τις χιλιάδες σκέψεις και από τις αναμνήσεις μοιράζοντάς τες μαζί σας. Αν τα κατάφερε η όχι εσείς θα το πείτε αφού διαβάσετε «Το Τελευταίο Ραντεβού». 

Βιογραφικό Αριστοτέλη Σαρρηκώστα 

Μια ζωή σαν μυθιστόρημα γεμάτη περιπέτειες με χιλιάδες φωτογραφίες από τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελλάδος και του εξωτερικού. Γεννημένος στην Καισαριανή το 1937, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια εν μέσω Γερμανικής Κατοχής και Εμφυλίου και είδε σκληρές εικόνες που δεν έπρεπε να δουν τα παιδικά του μάτια. Αυτό όπως λέει ο ίδιος, τον βοήθησε αργότερα να αντιμετωπίζει τους κινδύνους της δουλειάς του χωρίς φόβους και δισταγμούς. Ξενιτεύτηκε πολύ μικρός στη Βραζιλία και την Αμερική και γύρισε για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Αφού απολύθηκε ετοίμαζε τα χαρτιά του για να φύγει και πάλι στην Αμερική. Σε αυτό το σημείο το 1961 επενέβη η μητέρα του και στην προσπάθειά της να τον κρατήσει κοντά της, μεσολάβησε στον γείτονα Κλεισθένη Δασκαλάκο, φωτορεπόρτερ, να τον πάρει στο πρακτορείο του την «ΕΝΩΣΗ».

Ο Αριστοτέλης, για να μη στενοχωρήσει τη μητέρα του, δέχτηκε να πάει αφού προηγουμένως συμφώνησε με τον Δασκαλάκο, να μείνει μια εβδομάδα και να πει στην μητέρα του, ότι «Αυτός δεν κάνει για αυτή τη δουλειά», μια και έτσι πίστευε ότι μπορούσε να φύγει με την συνείδησή του πιο ελαφριά. Σε αυτό το σημείο έκανε λάθος, γιατί εκεί, στον σκοτεινό θάλαμο, όταν είδε να εμφανίζεται η πρώτη Α/Μ φωτογραφία, η καρδιά του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα έκανε ένα δυνατό «ΚΛΙΚ», κι αμέσως συνειδητοποίησε ότι αυτό ήθελε να κάνει στη ζωή του. 

Το 1964 γίνεται η καθοριστική στροφή στην καριέρα του, όταν του ζητήθηκε να συνεργαστεί με το Associated Press. Άλλο επίπεδο, άλλες οι συνθήκες εργασίας, με πολλές ευθύνες και πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, με προτεραιότητα τις εμπόλεμες περιοχές ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έβαλε την ζωή του σε μεγάλο κίνδυνο, προκειμένου να τραβήξει την «Φωτογραφία» που ήθελε. Ήταν ο πρώτος Έλληνας φωτορεπόρτερ που εργάστηκε για ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ανοίγοντας αργότερα τον δρόμο και σε άλλους συναδέλφους του. Συνήθως ταξίδευε με έξι και επτά βαλίτσες στα χέρια του, ολόκληρο το «Σκοτεινό θάλαμο», γι’ αυτό ο Γενικός Δ/της του Associated Press Luis D. Boccardi, τον είχε ονομάσει «One Man Band» ο Άνθρωπος Ορχήστρα και The Legent of the Middle East, o «Μύθος της Μέσης Ανατολής». 

Ο φακός του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, έχει φωτογραφίσει Αυτοκράτορες, Βασιλείς, Πολιτικούς, Νομπελίστες, Καλλιτέχνες και Αθλητές παγκοσμίου φήμης και βεβαίως αρκετούς πολέμους. Οι σημαντικοί σταθμοί τις καριέρας του είναι αρκετοί, εκείνος δεν ξεχνά την μοιραία βραδιά του Πολυτεχνείου, φωτογραφίζοντας την εισβολή του τανκ, τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας παραμένει ενεργός και δραστήριος γράφοντας το τρίτο βιβλίο του, το Τελευταίο Ραντεβού, και παρουσιάζοντας φωτογραφικές εκθέσεις, με τελευταία αυτή για την 47η επέτειο της «Επανόδου της Δημοκρατίας 24η Ιουλίου 1974» στην οποία παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 

Συγγραφέας: Αριστοτέλης Σαρρηκώστας 

Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία 

ISBN: 978-618-0031-22-5 

Σελίδες: 156 

Τιμή: 12,00 €

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter