Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διέψευδε από το 2011 τη ΝΔ για το Ερρίκος Ντυνάν

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διέψευδε από το 2011 τη ΝΔ για το Ερρίκος Ντυνάν

Πλήρης κατάρριψη του αφηγήματος της ΝΔ, σύμφωνα με το οποίο το ΚΙΕΝ ήταν ιδιωτική κλινική χωρίς καμία απολύτως σχέση με το Δημόσιο και γι’ αυτό δεν συντρέχει καμία περίπτωση ζημίας των δημόσιων ταμείων κατά την εκχώρησή του στη θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς, από τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

 Ακόμα κι αν τα ρουσφέτια, που ομολογήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία και τα οποία είχαν ως επίκεντρο το «Ντυνάν», δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε μια αμιγώς ιδιωτική κλινική.

Ακόμα κι αν τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν χρειάζονται Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να κρατηθούν στη ζωή ή να διορίζει απευθείας το υπουργείο Υγείας μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συνυπολογίζοντας επίσης ότι οι ιδιωτικές κλινικές δεν δέχονται έμμεσες επιχορηγήσεις από το Δημόσιο, όλα τα παραπάνω μοιάζουν δευτερεύοντα μπροστά την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ..

Η γνωμοδότηση αρ.227/2011 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τοποθετεί το ζήτημα σε ξεκάθαρη βάση δίχως κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Συγκεκριμένα, στις 18 Απριλίου του 2011 το Ν.Σ.Κ. είχε κληθεί να γνωμοδοτήσει επί της επικείμενης σύμπραξης του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν» με τη «ΓΑΙΑ Μαιευτικό – Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε.».

Τότε, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους χαρακτήριζε ως μη εναρμονιζόμενη με τις δημόσιες διατάξεις των π.δ. 247/1991 και 517/1991, αιτιολογώντας τους λόγους ως εξής: «περιορίζουσα την αυτοτέλεια του Ιδρύματος και αναιρούσα εν μέρει τον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα, δεν εμπίπτει στην έννοια της “συμπράξεως” που προβλέπεται στην περ. ζ’ του άρθρου 2 του καταστατικού του».

Τώρα, λοιπόν, οι εκπρόσωποι της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει να βρουν τον τρόπο για να αποδείξουν πως ούτε η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. αποτελεί επαρκές τεκμήριο για την προφανή εξάρτηση που είχε το ΚΙΕΝ με το δημόσιο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter