Το νομοθετικό μποτιλιάρισμα μεταθέτει το ν/σ για τις 120 δόσεις

Τη Μεγάλη Eβδομάδα, όπως ξεκαθαρίζουν πηγές του ΥΠΟΙΚ στο documentonews.gr, πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις στην εφορία. Και ο λόγος δεν είναι οι «αντιρρήσεις» των θεσμών, αλλά το… νομοθετικό μποτιλιάρισμα στη Βουλή, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται ένα εξίσου σημαντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Στο ίδιο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα υπάρχει και ειδική τροπολογία για την απελευθέρωση του ακατάσχετου λογαριασμού, εφόσον ο φορολογούμενος είναι συνεπής στην πληρωμή των δόσεων στην εφορία.

Όπως πρώτο έχει γράψει το Documento από την Κυριακή 7, Απριλίου, η ένταξη του φορολογούμενου στις δόσεις θα γίνεται από την εφαρμογή συγκεκριμένου αλγόριθμου, στον οποίο θα υπολογίζεται το εισόδημα και η οφειλή του. Το όριο θα είναι το εισόδημα μέχρι 10 χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ το χρόνο θα τίθενται αυτόματα στην ρύθμιση των 120 δόσεων. Όσοι έχουν περισσότερο, οι δόσεις θα είναι λιγότερες. Σημειωτέον, ότι αλλάζει και η πάγια ρύθμιση που από 12 που είναι σήμερα (24 με προϋποθέσεις), θα ανέλθει στις 36.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.