Το ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 30 χρόνια της δράσης των Γιατρών του Κόσμου

Το ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 30 χρόνια της δράσης των Γιατρών του Κόσμου

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ταινίας-ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη «Όπου υπάρχουν άνθρωποι», με αφορμή τα 30 χρόνια της δράσης των ΓτΚ α δοθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου, 11.30 π.μ. στην αίθουσα του πρώτου ορόφου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιου Τύπου (ΕΣΗΕΑ), στην οδό Ακαδημίας 20.

Θα μιλήσουν ο δημιουργός της ταινίας, Νίκος Μεγγρέλης και οι πρώην πρόεδροι των Γιατρών του Κόσμου, Ηρώ Βαρσαμή και Νικήτας Κανάκης.

Η ταινία θα προβληθεί στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από την απογοήτευση στην ελπίδα, από την αγωνία και τον φόβο στη χαρά, το φιλμ καταγράφει έναν καμβά συναισθημάτων και συναρπαστικών ιστοριών που αφηγούνται οι εθελοντές της Οργάνωσης.

Με το ντοκιμαντέρ του ο Νίκος Μεγγρέλης αναδεικνύει τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς και καταγράφει τα συναισθήματα που βιώνουν οι εθελοντές στα πεδία της δράσης τους: Ελπίδα και απογοήτευση, αγωνία και φόβο, χαρά και λύπη.

Το «Όπου υπάρχουν άνθρωποι» σημειώνει ο Νίκος Μεγγρέλης, είναι ένας καμβάς συναρπαστικών ιστοριών που αφηγούνται οι εθελοντές της οργάνωσης που σε οδηγούν στον κόσμο …των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας.Είναι ένας κόσμος που ως μονάδα μέτρησης της ζωής έχει τη χαρά που νιώθεις όταν προσφέρεις βοήθεια στον συνάνθρωπό σου που έχει ανάγκη»

Παράλληλα, το «Όπου υπάρχουν άνθρωποι» είναι ένα ιδιόμορφο ταξίδι στον κόσμο και στα μεγάλα γεγονότα των 30 τελευταίων ετών (πόλεμος στη πρώην Γιουγκοσλαβία, τσουνάμι και σεισμός στη Σρι Λάνκα και στην Ινδονησία, πόλεμος στο Ιράκ, σεισμοί στη Τουρκία κ.α.) που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter