Το ντόμινο της κρίσης

Το ντόμινο της κρίσης

Η χώρα έχει μπει σε κατάσταση καραντίνας για να σπάσει η γραμμή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι επιστήμονες μετά τη δραματική κατάσταση που επικρατεί κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και εσχάτως στη Βρετανία θεωρούν ότι αυτό είναι το σωστότερο μέτρο.

Στις χώρες αυτές όμως οι κυβερνήσεις που έχουν λάβει εξίσου δραστικά και σε πολλές περιπτώσεις δραστικότερα από την Ελλάδα μέτρα περιορισμού της κίνησης του πληθυσμού, παίρνουν εξίσου γενναιόδωρες αποφάσεις για να σταματήσουν το ντόμινο των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη χώρα μας, η οποία λαμβάνει μέτρα στήριξης των μεγάλων και των πολύ μεγάλων επιχειρηματιών και αφήνει στο έλεος της επερχόμενης κρίσης τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το ντόμινο στην Ελλάδα άρχισε να κινείται. Και δυστυχώς πλέον είναι φανερό ότι η οικονομική κρίση θα φέρει κάτι πολύ σκληρότερο. Την επισιτιστική κρίση. Κατάσταση που έχει να ζήσει η Ελλάδα από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και σε όσους την έζησαν βλέπει κανείς έναν τρόμο στα μάτια τους.

Στις περιόδους αυτές λοιπόν είναι παρατηρημένο ότι τα προϊόντα εξαφανίζονται καθώς δεν μπορούν να γίνουν εισαγωγές με αποτέλεσμα οι τιμές να γίνονται απαγορευτικές για τον πληθυσμό που μαστίζεται από ανεργία και φτώχεια.

Η Ελλάδα δυστυχώς είχε επενδύσει όλη την προσπάθεια για την ανάπτυξή της στον τουρισμό, καταστρέφοντας την πρωτογενή και βιομηχανική παραγωγή της.

Σήμερα όμως που κινδυνεύουν όχι μόνο να κλείσουν οι εισαγωγές αλλά να μην υπάρχουν και χρήματα για να πραγματοποιηθούν, δεν υπάρχει πρωτογενής παραγωγή για να θρέψει τους πολίτες όχι μόνο στις πόλεις αλλά και στα χωριά.

Και εδώ το φάσμα της πείνας προβάλει ως εφιάλτης πάνω από τον ελληνικό πληθυσμό.

Θα το καταλάβει αυτό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα ρίξει στην αγορά τα χρήματα του μαξιλαριού των 36,6 δις. ευρώ αλλά και τα χρήματα του ΕΣΠΑ ή θα συνεχίζει να κωφεύει και να κάνει την αδιάφορη όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι η αντοχή της ελληνικής οικονομίας δεν ξεπερνάει τις πρώτες ημέρες του Μαΐου;

Γιατί πλέον δεν θα έχει να λογαριαστεί μόνο με τους πολίτες αλλά και με την ιστορία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter