«Το όνειρο ενός γελοίου» με τον Άρη Σερβετάλη και την Έφη Μπίρμπα

«Το όνειρο ενός γελοίου» με τον Άρη Σερβετάλη και την Έφη Μπίρμπα

Άραγε, τι είναι όνειρο και τι πραγματικότητα, τι είναι ορατό και τι αόρατο;

Η υπνωτιστική, γεμάτη πνευματική ενέργεια και συμβολισμούς παράσταση της  Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι μαγνήτισε χιλιάδες θεατές αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει την πορεία της στο Θέατρο Κιβωτός από 31 Οκτωβρίου.

Όπως λένε και οι ίδιοι:

«Το όνειρο ενός γελοίου… Το τελευταίο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι ήταν η αφορμή για να εμπλακούμε με την πραγματικότητα ενός ονείρου και την κρισιμότητα του γελοίου. Ξεκινήσαμε αυτή την όμορφη διαδρομή μέσα στο καλοκαίρι από το ανοιχτό θέατρο του Βύρωνα και συνεχίζουμε μέσα στον χειμώνα στο κλειστό θέατρο Κιβωτός, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Το ορατό είναι το τσόφλι του αόρατου. Όνειρο και πραγματικότητα συμφύονται με ευχή το ασυνείδητο να γίνει συνειδητό. Το σκοτάδι να φωτιστεί. Το τραύμα να θεραπευτεί. Η αγάπη να γίνει δρόμος. Προχωράμε μέχρι να βρεθούμε στο κέντρο. Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά ψάχνοντας και προσπαθώντας συνεχώς να βρούμε την θέση μας…Καλή μας αντάμωση.»

«Το όνειρο ενός γελοίου»: Μια ποιητική προσέγγιση στο ασυμφιλίωτο και παράδοξο με τη ζωή, στην έλλειψη αγάπης, τη μοναξιά, το φόβο, το μίσος, τον πόλεμο, το θάνατο. Μια θεατρική φιλοσοφική συζήτηση γύρω από το νόημα της ύπαρξης, της ματαιότητας, της γνώσης, της φιλοδοξίας.

Ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μας ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι, -του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας-, οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.

Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση;

Ταυτότητα Παράστασης:

Σκηνοθεσία-εικαστική εγκατάσταση-σχεδιασμός κοστουμιών: Έφη Μπίρμπα

Απόδοση-δραματουργία: Άρης Σερβετάλης – Έφη Μπίρμπα

Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Έφη Μπίρμπα

Μουσική: Vangelino Currentzis

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Καρβέλας

Καλλιτεχνική συνεργάτις: Βάσια Λύρη

Sound design: Κώστας Μιχόπουλος

Κινηματογράφιση-trailer: Make Your Own Films-Γρηγόρης Πανόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καπλανίδης, Δέσποινα Σπύρου, Διονύσης Χρονόπουλος

Παραγωγή: Τεχνηχώρος

Επικοινωνία – Γραφείο Τύπου: Μαρία Τσολάκη

Social Media – Διαφήμιση: Renegade Media, Βασίλης Ζαρκαδούλας

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Εισιτήρια: από 15 έως 18 ευρώ​

Προπώληση Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-oneiro-enos-geloiou-2/

Διεύθυνση: Θέατρο Κιβωτός,

Πειραιώς 115, Αθήνα 118 54

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 34 27 426

Επικοινωνία – Γραφείο Τύπου:

Μαρία Τσολάκη | mtsolaki@gmail.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter