Το όραμα Μπακογιάννη για την Αθήνα: Περισσότερη καταστολή και μπίζνες με… σεκιουριτάδες

Το όραμα Μπακογιάννη για την Αθήνα: Περισσότερη καταστολή και μπίζνες με… σεκιουριτάδες

«Μου λένε ‘μην μιλάτε για την ασφάλεια αλλά για την ανασφάλεια γιατί αυτό ζούμε εμείς εδώ’. Αυτό εισπράττω όπου σταθώ και όπου βρεθώ», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνάντηση με κατοίκους στον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος στην Πλατεία Βικτωρίας, με πρωτοβουλία του δικτύου «Μένουμε Πατησίων».

Είναι γνωστό ότι οι υποψήφιοι της ΝΔ προσπαθούν διαρκώς να “παίζουν τα ρέστα τους” με το θέμα της εγκληματικότητας προκειμένου να ψαρέψουν ψήφους στα θολά νερά της ανασφάλειας και του φόβου. 

Ο εκλεκτός της ΝΔ στην Αθήνα, μπορεί να είπε ότι «ξεκινάμε από την πρόληψη», πρόσθεσε δε ότι «στόχος είναι να έχουμε μία πόλη φιλική στον μόνιμο κάτοικο, στον επισκέπτη, στην οικογένεια και εχθρική στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα». Προφανώς δεν είναι η τυχαία η,,, εξαφάνιση μεταναστών και προσφύγων, και βέβαια καμιά αναφορά σε αυτούς, για τους οποίους η ΝΔ δεν προβλέπει καμία ουσιαστικά μέριμνα. 

Αίσθηση βέβαια προκάλεσε και όσα είπε ο Κ. Μπακογιάννης και για την καταστολή. Όπως είπε, το σχέδιό του προβλέπει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας που θα συντονίζει όλους τους συναρμόδιους φορείς, τη στενότερη συνεργασία της Ελληνικής με τη Δημοτική Αστυνομία, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας και αν χρειαστεί, τη συνεργασία του Δήμου και με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη αστυνόμευση, “αναβάθμιση” αρμοδιοτήτων στη Δημοτική Αστυνομία και μπίζνες με… σεκιουριτάδες είναι το όραμα Μπακογιάννη για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter