Το Oruc Reis αλωνίζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά ευτυχώς… έχει θόρυβο

Το Oruc Reis αλωνίζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά ευτυχώς… έχει θόρυβο

Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η κυβέρνηση επιλέγει… εκ νέου την ενημέρωση μέσω διαρροών και δικαιολογιών.

Το τουρκικό πλοίο «Oruc Reis» βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μάλιστα, όπως προκύπτει από τις κυβερνητικές διαρροές, έχει απλώσει καλώδια αλλά δεν έχει προβεί σε έρευνες «καθότι η παρουσία τόσων πολεμικών πλοίων και συνοδευτικών στην περιοχή καθιστά αδύνατη τη διενέργεια ερευνών λόγω του θορύβου που προκαλείται», σημειώνουν «υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ως δεδομένο ότι το «Oruc Reis» μαζί με βοηθητικά σκάφη του τουρκικού ναυτικού βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και έχει απλώσει καλώδια. Κι ενώ η κατάσταση είναι ρευστή και η ένταση έχει κλιμακωθεί, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει εκ νέου τον δρόμο των διαρροών και των δικαιολογιών.

Την προηγούμενη φορά που το Oruc Reis είχε μπει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η κυβέρνηση έριξε την ευθύνη στις… κακές καιρικές συνθήκες και τα μποφόρ του Αιγαίου ενημερώνοντας άτυπα ότι ο «στρατηγός άνεμος» έστειλε το πλοίο στα δυτικά εμποδίζοντάς το να επιστρέψει στα τουρκικά ύδατα. Τώρα, μέσω των διαρροών γίνεται γνωστό ότι το Oruc Reis δεν δύναται να ξεκινήσει τις έρευνες λόγω θορύβου.

Αντί να προχωρήσει σε κινήσεις που ενδείκνυνται σε τέτοιου είδους καταστάσεις, όπως οι επίσημες ανακοινώσεις και οι ενημερώσεις των πολιτικών αρχηγών, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει τον δρόμο των «διαρροών», ρίχνοντας τώρα την ευθύνη στον… θόρυβο των υπόλοιπων σκαφών ελληνικών και τουρκικών, πολεμικών ή μη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter