To Oruc Reis σταματά τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

To Oruc Reis σταματά τις έρευνες στην  κυπριακή ΑΟΖ

Tο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Οruc Reis, διακόπτει για την ώρα τις έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ στα δυτικά της Κύπρου και κατευθύνεται, μαζί με τα συνοδευτικά πλοία, στο λιμάνι της Αττάλειας.

Αυτό γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, επισημαίνοντας δεν θα συνεχιστεί η τουρκική Navtex, λόγω των συνομιλιών των δύο χωρών.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Σκάι είπε ότι «είναι ένα θετικό βήμα και ως τέτοιο το αξιολογούμε και το παρακολουθούμε». Και πρόσθεσε: «Δεν αφήνουμε να περάσει από την προσοχή μας η δήλωση του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών χθες από την Κύπρο που εξέφρασε την πεποίθηση ότι πάμε σε μία τέτοια κατεύθυνση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί έχουμε πει και στο παρελθόν ότι είναι πολύ μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να το αγνοήσει κανείς. 

Έχουμε και την αποφασιστική στάση της Ευρώπης. ‘Αρα ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία πρέπει να σταθμίσουν ότι ήταν πολύ κοντά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και πολύ κοντά στην επιβολή των κυρώσεων. Από κει και πέρα για να αποφύγει κανείς τις κυρώσεις πρέπει να χει συνέπεια και συνέχεια αυτή η στάση της αποκλιμάκωσης. Αυτό περιμένουμε να το δούμε και τις επόμενες μέρες».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter