Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ Psaroloco στον Πειραιά

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ Psaroloco στον Πειραιά

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psaroloco πραγματοποιείται στις 16 & 17 Απριλίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psaroloco είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και εφήβους και παρουσιάζει ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών (κινούμενο σχέδιο – ντοκιμαντέρ – μυθοπλασία) από όλο τον κόσμο.  Οι προβολές ταινιών που βρίσκονται μακριά από το εμπορικό χολιγουντιανό μοντέλο προσφέρουν την δυνατότητα τόσο σε παιδιά και εφήβους όσο και στους ενήλικες συνοδούς, απεριόριστες δυνατότητες κοινωνικής μάθησης και αισθητικής καλλιέργειας. Το περιεχόμενο των ταινιών προσεγγίζει μια τεράστια γκάμα θεμάτων από τον ακτιβισμό, τη μετανάστευση, την οικολογία μέχρι το φύλο, τα νέα μέσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ταινίες έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εκπληρώνουν τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy. Οι ταινίες μικρού μήκους λειτουργούν όπως τα ποιήματα έναντι των λογοτεχνικών κειμένων: περιέχουν έντονο, γλαφυρό λόγο και πολυσημία, είναι πυκνογραμμένα και πολύ-επίπεδα και ως εκ τούτου ανοιχτά σε ποικίλες ερμηνείες. Το πρόγραμμα συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών.

To πρόγραμμα του φεστιβάλ Psaroloco αποτελείται από 48 ταινίες μικρού μήκους από 20 χώρες χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες
Όλες οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υποτίτλους. Η διεθνής κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ απαρτίζεται από :
την Γιάννα Δεληγιάννη (Σκηνοθέτης – Ιδρύτρια του cinemathesis) τον Κωστή Δημoλιό (Νηπιαγωγός – Αρθρογράφος του themedia.owl) τον Τάσο Κότσιρα (Διευθυντής – CEO Nurbs Productions)την Lucie Kuligová (Διευθύντρια Τσεχικού Κέντρου της Αθήνας)τον José Prats (Σκηνοθέτης- Illustrator)και τον Ben Robinson (Συγγραφέας – Παραγωγός (εκπαιδευτικών ταινιών) στο Doha Film Institute και θα απονείμει τα βραβεία καλύτερης ταινίας – ανά ηλικιακή κατηγορία – καθώς και το βραβείο «Ανθρώπινα δικαιώματα και περιβάλλον»

 

Πρόγραμμα προβολών:
Σάββατο 16 Απριλίου 2022
10:00 Ταινίες Μικρού Μήκους για Μικρά Παιδιά Α
Προτεινόμενες ηλικίες 4+ Διάρκεια 48′
11:00 Ταινίες Μικρού Μήκους – Μικρές Περιπέτειες Α
Προτεινόμενες ηλικίες 7+ Διάρκεια 44′
12:00 Ταινίες Μικρού Μήκους – Η Φωνή σου Α
Προτεινόμενες ηλικίες 10+ Διάρκεια 80′
13:30 Προβολή θεματικής ενότητας “Ανθρώπινα δικαιώματα και περιβάλλον” Προτεινόμενες ηλικίες 15+

Κυριακή 17 Απριλίου 2022
11:00 Ταινίες Μικρού Μήκους για Μικρά Παιδιά Β
Προτεινόμενες ηλικίες 4+ Διάρκεια 48′
12:00 Ταινίες Μικρού Μήκους – Μικρές Περιπέτειες Β
Προτεινόμενες ηλικίες 7+ Διάρκεια 42′
13:00 Ταινίες Μικρού Μήκους – Η Φωνή σου Β
Προτεινόμενες ηλικίες 10+ Διάρκεια 44′
14:00 Ταινίες Μικρού Μήκους Αποκλειστικά για Εφήβους
Προτεινόμενες ηλικίες 12+ Διάρκεια 103′

To Psaroloco Media Literacy Project έχει τιμηθεί από την UNESCO στα παγκόσμια βραβεία της για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία.

info
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα https://www.el.psaroloco.org/

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μπορείτε να κάνετε προ κράτησή στο:
https://www.ticketservices.gr/event/psaroloco/

Ενημέρωση για την είσοδο κοινού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Για την είσοδο του κοινού στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter