Το Πακιστάν απαγορεύει τη Wikipedia για «βλασφημία» κατά του Ισλάμ

Το Πακιστάν απαγορεύει τη Wikipedia για «βλασφημία» κατά του Ισλάμ

Η ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης του Πακιστάν δήλωσε τη Δευτέρα, ότι απέκλεισε τις υπηρεσίες της Wikipedia στη χώρα με τη δικαιολογία ότι αυτές πλήττουν το μουσουλμανικό αίσθημα, καθώς δεν αφαιρούν το υποτιθέμενο βλάσφημο περιεχόμενο από τον ιστότοπο.

Σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στο Πακιστάν περί βλασφημίας, όποιος κριθεί ένοχος για προσβολή του Ισλάμ ή των ιερών προσωπικοτήτων του μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο, αν και η ασιατική χώρα δεν έχει ακόμη επιβάλει θανατική ποινή για βλασφημία.

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν λέει ότι μπλόκαρε τη Wikipedia επειδή αγνοήθηκε η προθεσμία 48 ωρών για την αφαίρεση του περιεχομένου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας.

Από πλευράς του το Ίδρυμα Wikimedia το Σάββατο επιβεβαίωσε την απαγόρευση, σημειώνοντας: «Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν θα συμμετάσχει στη δέσμευσή μας για τη γνώση ως ανθρώπινο δικαίωμα και θα αποκαταστήσει την πρόσβαση στα έργα της Wikipedia και της Wikimedia αμέσως, έτσι ώστε ο λαός του Πακιστάν να συνεχίσει να λαμβάνει και μοιράζεται τη γνώση του με τον κόσμο».

Πηγή: Time, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter