Το Πακιστάν θα παραλάβει 13 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Το Πακιστάν θα παραλάβει 13 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Το Πακιστάν έχει συνάψει συμφωνία για να παραλάβει 13 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 από την Pfizer, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο κάποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Υγείας Φαϊζάλ Σουλτάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι δόσεις θα παραληφθούν στο τέλος του 2021 με βάση μια συμφωνία την οποία συνήψε η κυβέρνηση με την παρασκευάστρια εταιρεία.

Η χώρα υπήρξε αρχικά διστακτική ως προς τον εμβολιασμό και αντιμετώπισε ελλείψεις στις προμήθειες, αλλά στο τέλος του περασμένου μήνα ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών και σήμερα τα σκευάσματα διατίθενται σε όλους τους ενήλικες.

Το Πακιστάν έχει βασιστεί πολύ στην σύμμαχο Κίνα για τις προμήθειες των εμβολίων.

Στις 29 Μαΐου το Πακιστάν παρέλαβε 100.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer μέσω του προγράμματος COVAX, αλλά οι αρχές τις χορήγησαν μόνο σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και σε όσους δεν επιτρεπόταν να εμβολιαστούν με άλλο σκεύασμα.

Σχεδόν 13 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 έχουν μέχρι στιγμής χορηγηθεί στη χώρα αυτή των 220 εκατομμυρίων κατοίκων και περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης της πανδημίας.

Το Πακιστάν έχει χρησιμοποιήσει κυρίως κινεζικά εμβόλια (Sinopharm, CanSinoBio και Sinovac) και νωρίτερα μέσα στον μήνα ξεκίνησε να προσφέρει σε όσους είναι κάτω των 40 ετών και το εμβόλιο της AstraZeneca, από το οποίο έχει περιορισμένες προμήθειες προς χρήση όσων ταξιδεύουν σε χώρες που το απαιτούν.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα το Πακιστάν ενέκρινε δαπάνες 1,1 δισεκατ. δολαρίων για την προμήθεια εμβολίων στο πλαίσιο του στόχου εμβολιασμού τουλάχιστον 70 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το Πακιστάν έχει καταγράψει συνολικά 949.838 κρούσματα κορονοϊού και 22.034 θανάτους από covid-19. Χθες αναφέρθηκαν 663 νέα κρούσματα και 27 θάνατοι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter