Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαψεύδει τον Βελόπουλο: Ουδέποτε υπήρξε φοιτητής μας

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαψεύδει τον Βελόπουλο: Ουδέποτε υπήρξε φοιτητής μας

Με fake news κατά των Ελλήνων πολιτών και ψηφοφόρων φαίνεται ότι πολιτεύεται ο Πρόεδρος του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος επιχειρεί να εμπλέξει το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ιστορίες παραπληροφόρησης.

Όπως γράφει το sigmalive, μετά τις ψευδείς «επιστολές του Ιησού» και την «κεραλοιφή που σκοτώνει τον κορωνοϊό» τα οποία εμπορευόταν με διάφορες μορφές μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής σε ελληνικό σταθμό, ο κος Βελόπουλος προχώρησε στην συγγραφή βιογραφικού σημειώματος για τον ίδιο, αναφέροντας ότι έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με γραπτή του ανακοίνωση, διαψεύδει κατηγορηματικά τους ανωτέρω ισχυρισμούς του Έλληνα βουλευτή.

«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πανεπιστημιακό ίδρυμα δεν προσφέρει πτυχίο «Επικοινωνίας» ή «Ελληνικού Πολιτισμού», όπως αναφέρεται στον ανωτέρω ισχυρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι για τους ισχυρισμούς του περί επιστολών του Ιησού, αποδείχθηκε ότι πρόκειται για έγγραφα των οποίων η συγγραφή εκτιμάται στον 15ο αιώνα μ.Χ, με κανένα δόγμα του Χριστιανισμού να μην αποδέχεται την ύπαρξη χειρογράφων του ίδιου του Ιησού, ενώ για την προώθηση «βυζαντινής κεραλοιφής» που δήθεν προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από τον κορωνοϊό covid-19, έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα από την ελληνική δικαιοσύνη. 

Πηγή: sigmalive.com

Η απάντηση Βελόπουλου

Θέλοντας να απαντήσει, ο Κυριάκος Βελόπουλος παρέθεσε σε ανάρτησή του στο Twitter φωτογραφία με τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διαφορετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου που αναγράφεται στο βιογραφικό του.

https://twitter.com/velopky/status/1262727786621480962

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter