Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη θέση #115 παγκοσμίως, στην κατάταξη THE Young University Rankings 2024

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη θέση #115 παγκοσμίως, στην κατάταξη THE Young  University Rankings 2024

Η έκδοση 2024 της κατάταξης Times Higher Education (THE) Young University Rankings τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) στη θέση #115 παγκοσμίως, από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στη Γαλλία, ανάμεσα στα πανεπιστήμια που έχουν 50 ή λιγότερα χρόνια λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη του 2024 περιλαμβάνει 673 πανεπιστήμια, από 605 το 2023.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαπρέπει στην κατάταξη Young University Rankings, εξασφαλίζοντας κορυφαίες θέσεις στην Κύπρο και την Ελλάδα στους διάφορους τομείς αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, το UNIC κατατάσσεται στις θέσεις #1 και #2 στην Κύπρο και την Ελλάδα στους δύο σημαντικούς τομείς της Διεθνοποίησης και της Ποιότητας Έρευνας, αναδεικνύοντας το ισχυρό ερευνητικό χαρτοφυλάκιο και τη διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου.

Η σταθερή τοποθέτηση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην κατηγορία των 101-150 κορυφαίων πανεπιστημίων σε αυτή την κατάταξη αντικατοπτρίζει τη συνεχή διεθνή αναγνώρισή του. Το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται επίσης μεταξύ των 501-600 κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο, στην κατάταξη THE World University Rankings για το 2024, και στη θέση #1 σε Κύπρο και Ελλάδα (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). 

«Το Πανεπιστήμιο έχει επιδείξει μια σταθερή ανοδική πορεία παρά τον έντονο διεθνή ακαδημαϊκό ανταγωνισμό. Η τρέχουσα κατάταξή μας αντικατοπτρίζει την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας στην ενίσχυση των μεθοδολογιών διδασκαλίας, στη διεξαγωγή σημαντικής έρευνας, στην προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων και στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας. Είμαστε αφοσιωμένοι στη διατήρηση της ακαδημαϊκής διάκρισης και στην αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων μέσω των πρωτοβουλιών μας», σημείωσε ο Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Αντιπρόεδρος Διεθνών Συνεργασιών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, σημείωσε:

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει εδραιωθεί ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων και παρέχοντας εξαιρετικές ευκαιρίες σε υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες από την Κύπρο, την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη και πέρα από αυτήν, να σπουδάσουν είτε στην πανεπιστημιούπολη είτε διαδικτυακά. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στο διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό μας, καθώς και στους φοιτητές, φοιτήτριες, αποφοίτους και απόφοιτές μας, για τις συλλογικές τους προσπάθειες και την επίτευξη τέτοιων εντυπωσιακών αποτελεσμάτων».

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τις συνεχείς κατατάξεις τους από το Times Higher Education Young University Rankings.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter