To… «πανηγυράκι» του Λαγού

To… «πανηγυράκι» του Λαγού

«Σας το χαλάσαμε το πανηγυράκι σήμερα», είπε απευθυνόμενος στους φωτορεπόρτερ ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής Γ. Λαγός λίγο μετά την κατάθεση του αιτήματός του περί εξαιρέσεως της δικαστικής έδρας – όχι της εισαγγελικής – επικαλούμενος επηρεασμό του δικαστηρίου και παρέμβαση στη δικαιοσύνη από θεσμικούς παράγοντες, όπως οι αρχηγοί κομμάτων, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο ευρωβουλευτής διόρισε δικηγόρο του τον Κωνσταντίνο Πλεύρη ο οποίος μάλιστα είπε παίρνοντας τον λόγο: «Ερχόμενος ένιωσα σαν να είμαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επανάστασης και ανησυχώ και για την ακεραιότητά μου. Ξεκινώ λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικαστεί».

Προκειμένου να εξεταστει το αίτημα του καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γ. Λαγού, το δικαστήριο διέκοψε και επανήλθε με νέα σύνθεση (πλην της εισαγγελικής).

Λίγο μετά την αποχώρηση της νέας συνθεσης της έδρας, όπου η πρόεδρος κυρία Σιμιτζή Βετούλα δήλωσε κώλυμα καθώς ήταν Β επίκουρη Ανακρίτρια στην αρχή της υπόθεσης, με περίσσιο θράσος ο Γ. Λαγός είπε «έτσι μπράβο μουν…, έναν έναν θα σας στέλνουμε σπίτια σας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter