Το παρακράτος Μητσοτάκη

Το παρακράτος Μητσοτάκη
φωτο pixabay

Από το επιτελικό κράτος στο παρακράτος. Μία κίνηση πανικού του Μητσοτάκη προκειμένου να διασωθεί από την απελπιστική για αυτόν θέση που έχει επιφέρει η πολιτική του. Οδήγησε στην παραίτηση τους Κοντολέωντα και Δημητριάδη για να γλυτώσει ο ίδιος από την κατακραυγή για την νέα αντιδημοκρατική εκτροπή. Μόνο που οι παραιτήσεις όχι μόνο δεν τον γλυτώνουν από τις ευθύνες του αλλά είναι απόδειξη για την λειτουργία του παρακράτους που έστησε. Ότι είναι ο εμπνευστής του.

Η πρώτη γραμμή άμυνας του Μητσοτάκη- η γραμμή του ψέματος- κατέρρευσε. Αποκαλύφθηκαν τα χυδαία ψέματα που έλεγαν πριν μία εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας Γεραπετρίτης, Πιερρακάκης και Κοντολέων.

Η δεύτερη γραμμή άμυνας του Μητσοτάκη θα είναι το κουκούλωμα της υπόθεσης που θα επιχειρήσει σε εξεταστικές και άλλες διαδικασίας στη Βουλή πατώντας στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει.

Η τρίτη γραμμή το περίφημο 108. Οι βαρόνοι της παραπληροφόρησης θα τα δώσουν όλα για να συσκοτίσουν την υπόθεση και να βγάλουν λάδι τον εκλεκτό τους.

Όμως ματαιοπονεί. Η κοινωνία βοά για τους κοριούς και αναστενάζει με την αφαίμαξη και λεηλασία που υφίσταται από τους «αρίστους». Η πρωτοφανής αντιδημοκρατική εκτροπή που οργάνωσε ο Μητσοτάκης για να διασωθεί θα τον στείλει πιο βαθιά στον πάτο.

Το πολιτικό τέλος του πλησιάζει. Ούτε οι βαρόνοι, ούτε τα «δώρα» που ετοιμάζει προεκλογικά θα τον σώσουν. Η ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα έχει δρομολογηθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter